Шофьорът, причинил катастрофа на пешеходна пътека с починал човек през

...
</TD
>Шофьорът, причинил катастрофа на пешеходна пътека с починал човек през
Коментари Харесай

Съдът решава съдбата на 38-годишен, блъснал и причинил смъртта на жена на пешеходна пътека

Шофьорът, предизвикал злополука на пешеходна пътека с умрял човек през декември 2022 година, се изправи пред Окръжен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият Емил Андреев е упрекнат, че на 01.12.2022 година на бул. " Свобода “, при ръководене на лек автомобил " Мерцедес “ е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на стара жена. 

Сигналът е злополуката е получен към 7.10 часа сутринта.

По предварителни данни 76-годишна пешеходка била блъсната от автомобила, ръководен от 38-годишния тогава лидер. Жената е била превозена в болница, където по-късно е умряла.

Шофьорът е бил пробван за алкохол и наркотични субстанции, само че резултатите му са били негативни. С полицейска заповед е бил арестуван за период от 24 часа.

В правосъдната зала участваха синът и дъщерята на умрялата стара жена.

Държавното обвиняване счете, че процесът може безпрепятствено да започва и удостовери мярката на Андреев, а точно парична гаранция в размер на 1000 лв..

Защитата на подсъдимия пожела да бъдат прочетени протоколите от разпитите на очевидците, както и съдебномедицинската експертиза от досъдебното производство. Разпитани ще бъдат единствено синът и дъщерята на починалата жена.

Съдът одобри желанието на отбраната и удостовери към този момент наложената мярка парична гаранция. Процесът ще мине, като кратко разследване, само че с разликата, че Андреев няма да може да се употребява с 1/3 понижаване при окончателната присъда. 

Делето бе отсрочено и планувано за 20 февруари 9:30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР