Със свое решение от днес Върховният административен съд прекратява производството

...
</TD
>Със свое решение от днес Върховният административен съд прекратява производството
Коментари Харесай

Окончателно: Гергов получи варненския дял в Панаира!

Със свое решение от през днешния ден Върховният административен съд приключва производството по делото и оставя в действие решението на Общинския съвет на Варна за апорт на акциите в " Международен панаир Пловдив ", съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Според правосъдните магистрати, регионалният шеф на Варна не е имал правото да нападна двете решения на общинския съвет. Те считат, че регионалният шеф не може да оспорва стопанска активност, а единствено административна. И макар, че един от членовете на правосъдния състав е подписал с изключително мнение, решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване. 

По този метод пловдивският предприемач придобива 79% от контрола на неразрешеното за приватизация сдружение " Международен панаир Пловдив ". Решението по административно дело № 5645 от 2022 година е дефинитивно.

Припомняме, че Община Варна получи 29 % от държавните дялове в панаира през 2017 година под формата на акции, за по 1 лев. На Пловдив бяха трансферирани други на 20% от акциите.

Общинският съвет във Варна гласоподава дяловете да бъдат върнати на страната, само че кметът не извърши това решение. В края на август 2021 година, който държи част от панаира през взаимното си сдружение с община Пловдив " Пълдин Туринвест “, внесе предложение община Варна да апортира дяловете си от панаира в същата компания.

Така на 10 декември 2021 година бяха гласувани две решения. С първото се анулира желанието дяловете да бъдат върнати на страната, а с второто се приема, че Варна ще стане акционер в " Пълдин Туринвест “.  

Министерството на стопанската система предизвести, че сходна договорка би била скрита форма на приватизация на панаира.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР