С възстановка на моменти от Илинденско-Преображенското въстание в неделя в

...
</TD
>С възстановка на моменти от Илинденско-Преображенското въстание в неделя в
Коментари Харесай

С факелно шествие и възстановка ще отбележим 120 години от Илинденско-Преображенското въстание

С възстановка на моменти от Илинденско-Преображенското въстание в неделя в кв. " Вароша " в Благоевград ще стартират честванията във връзка 120 години от експлоадирането му, събощиха от Общината .

Началото на историческата реорганизация - театър " Илинденски камбани " е от 10.00 часа. Жители и посетители на града ще имат опция да се потопят в събитията, бележещи героизма и храбростта на починалите в името на свободата.

Възстановката се провежда от Вътрешна македонска революционна организация Разузнавателна служба на ФРГ - Благоевград, НД " Традиция " – РК Благоевград, РИМ и Община Благоевград. 

Честванията на паметната дата в българската история не престават на 1 август от 21.00 часа, когато от паметника на Гоце Делчев на площад " Македония " ще тръгне факелно шествие и бдение на паметни знаци, свързани с Илинденско-Преображенското въстание и битките за самостоятелност на Пиринска Македония.

На 2 август в 09:00 часа, в двора на черквата " Въведение Богородично "   е заупокойната панихида в памет на починалите във въстанието. В 10:00 часа на площад " Македония " ще се състои обред по полагане на венци и цветя.

Годишнината от Илинденско-Преображенското въстание е мотив да се преклоним пред бележитите подвизи в историята.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР