С невероятни емоции и престижни награди се завърнаха децата на

...
</TD
>С невероятни емоции и престижни награди се завърнаха децата на
Коментари Харесай

Първо място за пловдивската група Бамбини в Международния фестивал на изкуствата Magia Italiana

С невероятни страсти и влиятелни награди се завърнаха децата на ВГ " Бамбини “ към ОДК Пловдив от 20-ия юбилеен Международен фестивал на изкуствата " Magia Italiana “в Римини, Италия.

Повече от 400 деца и младежи от 5 страни показаха своето изкуство пред многочислената аудитория и професионалното жури, само че несъмнено в категория вокал най-впечатляващи и въздействащи бяха осъществяванията на децата от ВГ " Бамбини “.

Секстет " Бамбини “ към ОДК Пловдив показаха за първи път на интернационална сцена нова авторска обработка на националната ария " Невесто мори убава " и за своето осъществяване децата бяха отличени с най-високото отличие за един конкурс – Гранд При.

За първи път на интернационална сцена се изявиха и по-малките ученици на Снежана и Димитър Доневи, които показаха с извънредно театрално наличие песните " Шарена гайда “ и " Три щурчета цигуларчета “. Аранжиментите и на двете песни са дело на корепетитора на групировката Д. Донев, а мощното и впечатляващо показване  на децата им донесе влиятелното 1-во място.

И двете групи бяха поканени и взеха присъединяване в Гала концерта на фестивала, който се организира на красивото  крайбрежно място  Opèra Beach Club Riccione.

Специални поздравления за своята работа с децата получиха и ръководителите на групировката Снежана и Димитър Доневи, които бяха удостоени с диплом GRANDE MAESTRO.

Международният фестивал " Magia Italiana “ се провежда от Арт център " Кърнолски “ и е под патронажа на почетния консул на Република България за региона Емилия Романя- Франко Кастелини.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР