с кетъринг е разискван надълго и нашироко на нарочна

...
</TD
> с кетъринг е разискван надълго и нашироко на нарочна
Коментари Харесай

Родител подозира корупционна схема в пловдивско училище

с кетъринг е обсъден обстойно и нашироко на нарочна родителска среща нощес. Борислав Костов, родител на дете от учебното заведение, описа детайлности пред Plovdiv24.bg

- Какво се случи нощес на родителската среща?

- Дойде представител на компанията. Трябваше да пристигна самият притежател, беше заречен, че ще пристигна Цанков, който е общинският консултант. Дойде представителят и сподели, че цените били високи, тъй като на всички места се било вдигнало, тъй като работели със " Стара планина “ артикули. Глупости. Директорът ги пази.

- Вие в действителност какво желаете?

- Да се готви на място, както беше преди.

- Искате да се скапе договорът и да се върне остарялата компания?

- Може и да не е остарялата. Да се готви на място.

-  Фирмата е решила, че за толкоз малко деца не може на място да се готви.

- Във вашия материал от през вчерашния ден е дадена думата единствено на Цанков. Не е взета от другата страна, на другата компания.

- На коя друга компания?

- " Риа 2000 “ Радка Антонова.

- А за какво би трябвало да взимаме на нея думата?

- Ами за какво единствено на притежателя на кетъринг компанията? Той ще излъже.

- Вие какви връзки имате с госпожа Антонова?

- Аз нямам никакви. Вчера я видях за първи път. Дойде дамата, с цел да се отбрани.

- Знаете ли каква е процедурата? Бил е разгласен конкурс, на който се явяват еди какъв брой си компании и е определен победител. В периода за обжалване няма подадена тъжба от друга компания, в това число от госпожа Антонова. И в този момент какво желаете?

- Да се проверява директорката за какво не е заложила в конкурсните условия да се готви на място, тъй като тя персонално го даде обещание, че столът ще бъде затворен за ремонт, ще се подменят аспиратори и всякакви други неща. А компанията споделя: ние не сме дали обещание ремонт. Кой лъже би трябвало да се откри.

Вчера се качихме няколко родители при директорката, взехме контракта, ще го прочетем. Едвам се съгласи да го даде. Тя с недомлъвки приказва. Това, което Цанков споделя, че при остарялата компания са се хранели 25-30 деца, не е правилно. Госпожата сподели, че е хранила 500 деца годишно.

- Откъде са тия 500 деца, откакто учебното заведение е със 160 деца?

- За годишна база тя ги сподели.

- Цанков приказва за дневна база – 30 деца.

- Това не е правилно. Затова споделям да се направи среща сред госпожа Антонова и господин Цанков и тогава там да го каже това.

- Ние можем единствено да изложим обстоятелствата от всички страни, а вие може да си подадете тъжба в прокуратурата и там да проверяват кой крив и кой прав и дали има съображение за повреждане на контракта. Конфликтът е сред вас като родители, директорката и новата компания. Старата компания няма нищо общо.

- Реално е по този начин, остарялата няма. Искаме да разберем за какво не се готви на място, а директорката дава обещание. Казва: " Ще бъде затворена кухнята за планов ремонт “.

- Било е направено изследване, което е открило, че не е стопански преференциално на място да се готви за толкоз малко деца. Затова се готви в кухня майка, от която със същата храна се зарежда и кухнята в ОУ " Димитър Димов “.

- Това е менте изследване. Г-н Цанков, тъй като е мощен и няма кой да му каже нищо.

- А вие по какъв начин ще докажете, че е менте?

- Като се ревизират документите от остарялата компания. В нашия клас има 20 деца, в остарялата компания се хранеха 20 деца. Той споделя, че са се хранели 25-30 деца. Само от нашия клас се хранеха всичките. Мога поименно да ви ги кажа.

Това изследване е менте. Минимум 100 деца се хранеха от остарялата компания. Столът беше цялостен постоянно, аз съм ходил за купони, столът беше цялостен, всички бяха удовлетворени и никой не е мрънкал. Тия изследвания не знам той по какъв начин си ги прави.

- При остарялата компания влизали ли сте в кухнята?

- В самото помещение не съм влизал, само че съм я виждал от шублера, където се продават купоните.

- Децата ви, разбрах, че и огромното ви дете е учило там, оплаквали ли са се, че е мръсна посудата, че не е чисто?

- Не. Сега дребният има недоволства.

- От какво се оплаква? Коремът го боли или повръща?

- Коремът го боли. Снощи на срещата стана въпрос, споделят го и други родители. На шефа го споделиха.

Моето дете споделя: " Тате, по кое време ще върнат остарелия стол? “, до момента в който лятото течеше ремонтът. Казах му, че май няма да го върнат. И други родители нощес го споделиха. И тя не знае директорката какво да каже нощес. С недомлъвки приказва: Аз по този начин, аз по този начин и недомлъвки, трепери такава, до момента в който се качим да даде контракта. Има някаква корупционна скица съгласно мен.

- То е най-лесното по този начин да обвините някой в скица и ей по този начин да се приказва.

- Не, не.

- Въпросният общински консултант се занимава най-малко от 15 години с хранителни артикули.

- Знам. И е доста мощен. Даже е доминатор на пазара на кетъринг услугите.

- И в този момент ще се борим против доминатора на пазара на кетъринг услугите?

- Защо да не? Какво е повече той от мен, от вас и от всички други?

- Не може ли да готвите у дома и вашето дете да се храни с домашна храна, откакто има проблем с храната от кетъринга?

- Няма проблем, както сега доста родители готвят у дома и им дават на децата такава храна, само че най-добре да яде топла храна на място. Вкъщи, като я сготвя, няма по какъв начин да е топла – приготвя се вечерта.

- Какво друго се случи на родителската среща нощес?

- Дойде представител на компанията, демонстрираха му се фотоси на ябълки с дупки, сподели че не знае от кое място са тия ябълки. Показаха му фотоси на порциите, които са по 130-140 грама, а господинът Цанков пред вас е споделил, че са 250 грама, което не е правилно. Може да се претегли.

Всички питахме директорката за какво не е заложено в конкурсните условия да се готви на място. Директорката сподели: " Аз дадох обещание топла храна “. Родители пуснаха запис от телефоните, когато е имало родителска среща, че се затваря столът за ремонт. Тя споделя: " Ще сменим аспиратори, печки, ще сложим нови столчета, нови масички и децата отново ще се хранят тук. “. Каза, че ще се готви на място.

Питахме за какво 8 месеца се прави ремонт на 4 стени. Аз съм строителен служащ и споделих, че ние, двама индивида, този стол ще го създадем за 7 дни. Една преградна стена е направена и са шпакловани и боядисани 4 стени и са поставени едни щори. Това е един стол от 30 квадрата.

Антонова е шеф на компанията, която 17 години е готвила в учебното заведение. Жената беше поканена нощес и пристигна. Двете с директорката влезнаха в спор и най-после Антонова сподели, че ще съди директорката, тъй като лъже най-безпардонно и пази човек, тъй като е огромен, има контакти, връзки и т. н.

Поискахме да беседваме и с шефката на предходната компания, само че тя отхвърли.

Plovdiv24.bg е подготвен да даде опция на всички страни в спора да изразят своето мнение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР