С 30 гласа за, нито един против и 19 въздържал

...
</TD
>С 30 гласа за, нито един против и 19 въздържал
Коментари Харесай

Приеха Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив

С 30 гласа " за ", нито един " срещу " и 19 " въздържал се " пловдивските общински съветници одобриха Плана за устойчива градска подвижност (ПУГМ) на Община Пловдив, предава Plovdiv24.bg .

ПУГМ на Община Пловдив е създаден за интервала 2022 - 2032 година, като обрисува вероятностите пред града и общината за активизиране на градските капацитети, привличане на външни запаси (експертни, материални и финансови) и стимулиране на партньорства за одобряване на модели на напредване, които поддържат качествената промяна на градските пространства във връзка с сигурност, здравословна среда за живот и съчетание на функционалности в сходство с претенциите на актуалната градска просвета.

Планът има за задача да спомогне за реализацията на огромни капиталови планове с рамка от десетгодишен небосвод на обмисляне, като приоритизира етапи и стадии на осъществяване, ограничения за създаване и одобряване на градски концепции и създаване на потенциал за бъдещо развиване. Основната цел на ПУГМ е да се реализира устойчива градска транспортна система чрез обезпечаване на достъп до работни места и услуги за всички; подобряване на сигурността и сигурността; намаляване на замърсяванията, парниковия резултат и потреблението на енергия; възстановяване на успеваемостта и ефикасността на превозването на хора и стоки; повишаване на привлекателността и качеството на градската среда.

Публичното разискване на ПУГМ бе извършено на 12 юли 2023 година и в законоустановения период не са постъпили оферти и възражения от заинтригувани лица. 

От групата на БСП поискаха да се сътвори работна група от общински съветници, която да направи детайлно актуализиране на показания ПУГМ. Принципна поддръжка показаха съветниците и от другите по-малки групи в Общински съвет. След уточнението, че стратегическият документ е отворен и може да бъде изменен, което е в полза на пловдивчани, съветниците одобриха първичния вид на предлагането.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР