Рекордната избирателна активност в Благоевград показва, че хората не са

...
</TD
>Рекордната избирателна активност в Благоевград показва, че хората не са
Коментари Харесай

Методи Байкушев: Рекордната избирателна активност в Благоевград показва, че хората търсят нов лидер

Рекордната изборна интензивност в Благоевград демонстрира, че хората не са съгласни с досегашния метод на ръководство и търсят нов водач, нов метод към метода, по който се случват нещата в Благоевград. Това сподели за " Фокус “ Методи Байкушев, който съгласно резултатите от екзитпол е втори по брой гласове и идната неделя ще се изправи на балотаж против Илко Стоянов.Байкушев благодари на жителите на Община Благоевград ще са излезли и са дали своят вот.

" Нашите цели за бъдещето на Благоевград са доста ясни. Първо, ние би трябвало да сложим Благоевград още веднъж на капиталовата карта на България. Това, което досегашните кметове не съумяха да създадат е да привлекат вложители. Всички други градове, в това число към нас, притеглят вложители, единствено ние не съумяваме. Смятам, че тук липсва подготвеност, липсва успеваемост, липсва схващане за това какви са ползите на вложителите. Ние знаем и можем да създадем всичко това. Освен това ще стартираме самодейността " Ела си в Благоевград “, тъй като нашият град е дал извънредно сполучливи хора освен на другите градове в България, а и на европейско и международно равнище. Ние ще създадем по този начин, че да върнем тези хора в града. Уверявам Ви, че след четири години ще забележим Благоевград да лети “, сподели още Байкушев.След четири години той вижда Благоевград като община, в която ще има доста по-сериозна конкуренция на пазара на труда, поради новите вложения, които ще притегли, което ще увеличи приходите. " Аз съм поел персонален ангажимент, че персонално ще се грижа за това междинното обучение в Благоевград да увеличи съществено новото си. Това ще бъде безспорен приоритет за нас. Инвестиции в хората. Един град са хората. Не са улиците, площадите и постройките, а хората. Това е най-ценното. Най-ценни са нашите деца. Средното обучение е гръбнакът на обществото и стопанската система “, прибави той.

На въпрос, водил ли е към този момент диалози с евентуални вложители, Байкушев съобщи, че вложителите не обичат да вършат празни приказки.

" Ние сме създали лист с всички сполучливи хора, които са излезли от Благоевград или са минали през нашите два университета. С всички тях ще водим диалози тогава, когато влезем в общината. Аз съм уверен – тези хора имат сантименти към Благоевград и съм уверен, че ще успеем да ги накараме да отворят част от своите бизнеси в Благоевград, с цел да може тук да отворим тези по този начин мечтани, добре платени работни места “, сподели Байкушев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР