Река Марица в долното си течение е рай за хищните

...
</TD
>Река Марица в долното си течение е рай за хищните
Коментари Харесай

Река Марица стана рай за хищните риби! Рибари от Пловдив споделят как да ги уловите

Река Марица в долното си течение е парадайс за хищните риби. Това потвърдиха пред " " осведомени рибари от Пловдив и района. В края на лятото уловът се оказва доста добър, изключително за феновете на спининговия лов на риба с изкуствени примамки. Най-често на куките на въдичарите се закачат кефали, распери, щуки и даже сомове.

Важно е да уцелите точното време от деня и да попаднете на място, което държи хищни риби. Най-деен в Марица се оказва речният кефал. Има доста способи, по които локалните риболовци търсят кефалите. Най-масово това се прави на плувка наоколо до мостовете в Пловдив или сенчестите вирове. Ефикасна примамка са дребните плодове като вишна, череша, черница, джанка. Кефалът напряко полудява по тях, изключително в случай че наоколо до реката има надвесено плодово дръвче, под което рибата е привикнала да чака за храна.

Кефалът обаче може да бъде и характерен див звяр и по тази причина приказват резултатите, реализирани с жива рибка. На заметната на дъно въдица могат да се чакат единствено едри части по над половин кг. За примамка се употребяват уловени от самата река рибета. Особено дейни заран и по здрач са и речните сомчета. За тях може да се предложи и различен специалитет - грозд от земни червеи.

Щуката в река Марица пък е напряко крепко изгладняла. Тя остава измежду най-търсените риби освен поради вкусовите си достолепия, а и заради пословичния й грабителски инстинкт. Тук с изключение на с живи примамки умерено можем да опитаме шанса си и на спининг с блесни и воблери. Този месец измежду пловдивските въдичари в същински шлагер са се трансформирали изкуствените жабки. Примамките, имитиращи това земноводно животно, по принцип се употребяват най-много за кефал, само че в този момент и щуката демонстрира афинитет към тях.

Едри сомове пък се хващат по поречието на река Марица край Свиленград. Там търсят най-големия сладководен див звяр с жива каракуда или шаранче за примамка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР