Регионален етнографски музей - Пловдив е домакин днес на най-горещото

...
</TD
>Регионален етнографски музей - Пловдив е домакин днес на най-горещото
Коментари Харесай

Пловдив е домакин днес на най-горещото събитие за лятото

Регионален етнографски музей - Пловдив е хазаин през днешния ден на най-горещото събитие за лятото - " Сияния над Хавана “. Събитието стартира от 18.00 часа в двора на музея, а входът е свободен, оповестиха домакините. Вечерта ще е изпълнена с магията на омайващи фотографии от Куба от пловдивчанката Снежина Гълъбова, които посетителите ще могат да прегледат до 3 август, както и с горещината на музикалния жанр чанготрап с концерт на основателя му Ландо Лавара.

Той е прочут още като Черния Лъв и е кубински рапър, продуцент, артист, композитор и основател на музикалния род чанготрап - симбиоза на американския урбански жанр ров и афро-кубинска фолклорна музика (румба, конга, бембе). Чрез " Сияния над Хавана “, тази фантастична музикална ферия ще ни придвижи в колоритния свят на ритмите и танците на Куба. Апогеят на страстите ще настъпи с песни от последния му албум " Лоши Намерения “.

Снежина Гълъбова е Доктор по етномузикология, основала първото изследване на кубинската музикална сцена в Хавана и Лондон за годините 2010 - 2022, тя посещава Куба от 2015 година и живее в кубинската столица от 2020. Автор, който употребява разнообразни форми на изкуството, с цел да споделя истории, Снежина разгласява стихосбирката " Шепоти на Времето “ и културния блог " Куба на Път “.

Този път авторката ни развежда из Хавана посредством своя обектив, запечатал изгревите, залезите и миговете на магията на Карибите, до които ще се докоснете на изложбата " Сияния над Хавана “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР