Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Е., на 61

...
</TD
>Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Е., на 61
Коментари Харесай

Нови подробности за измамената студентка, парите не са никак малко

Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на С.Е., на 61 година Той е предаден на съд за това, че в интервала от началото на септември 2020 година до началото на юни 2021 година, за да набави за себе си имотна полза, , на 25 година, с което ѝ предизвикал имотна щета в размер на 9500 евро с левова равноценност 18 580 лв.  – закононарушение по чл.209  ал.1 от Наказателния кодекс.

С.Е. е предаден на съд и за това, че на 07.09.2021 година в Пловдив умишлено се е употребил от неистинен частен документ – заявление, на което е притурен тип, че е подписан от друго лице – закононарушение по член 316 вр. член 309 алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че С.Е. обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в Плевен, в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя. Жената разкрила С.Е. посредством медиатор в група в мобилно приложение.

За осъществяване на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9500 евро с горепосочената левова равноценност. С.Е. упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен.

След това С.Е. престанал да подвига мобилния си телефон и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Той изгубил студентски права. За да бъде безапелационен, С.Е. се срещнал с потърпевшата и посочил заявление за записване и неистинска студентска брошура на името на брат й, като изискал пари за семестриални такси.

Жената отказала да ги даде, само че той я убедил, че в случай че не го направи, " някой различен ще заеме мястото на брат й “. Въпреки настояването й да преведе парите в сметка на университета, С.Е. упорствал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги трансферира, което не се е случило.

С.Е. е с взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 5000 лв.. Той е възстановил 17 640 лв. на потърпевшата. Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР