Просяци тормозят пловдивчани. По цялата Главна улица и периферията ѝ,

...
</TD
>Просяци тормозят пловдивчани. По цялата Главна улица и периферията ѝ,
Коментари Харесай

Пловдивчанин разказа грозна случка в центъра на града

Просяци тормозят пловдивчани. По цялата Главна улица и периферията ѝ, както и по подлезите има хора, което протягат ръка за лепта. В съвсем цялостен растеж залягат по пешеходната зона.

Според локалната Наредба за публичния ред просията е неразрешена. на член 329, алинея 1 и алинея 2 от Наказателния кодекс, които се отнасят за милостиня и за неполагане на труд.

Разрешени или не, просяците не се харесват на пловдивчани и те алармират в редакцията на  Plovdiv24.bg. Даваме думата на един от тях:

Здравейте! Днес за следващ път вечерта се разходихме с другари по центъра и седнахме да хапнем навън, до момента в който още времето го разрешава. И незабавно една нагла просякиня пристигна с чашката да мрънка " бате, дай някоя стотинка " и откакто отказахме, изиска да си вземе от храната, която ядяхме. Въпросната най-редовно обикаля необезпокоявана из целия център и проси, само че да беше единствената! Из цялата Главна има или легнали и надупили се, или те дебнат на всеки ъгъл. И това е изключително вечер, не че денем ги няма. Защо няма контролни органи по мрачно и за какво постоянно се намира кой да им даде? Така непрекъснато, като им се дава, по кое време ще спрат да тормозят хората и да се заловен на работа като естествени хора, а не като паразити? Просто е нетърпимо!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР