При нашия анализ се виждат ясно всички задължителни съставки на

...
</TD
>При нашия анализ се виждат ясно всички задължителни съставки на
Коментари Харесай

Станкушев, АКФ: При нашия анализ се виждат ясно всички задължителни съставки на пране на пари и на корупция

При нашия разбор се виждат ясно всички наложителни съставки на пране на пари и на корупция. Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев  в предаването  " България, Европа и светът на фокус “ по радио " Фокус "  относно годишния мониторингов отчет на Антикорупционния фонд (АКФ) върху активността на държавните институции против корупцията по високите етажи на властта.

" Не забравяйте, това е тъжното, че културната традиция на румънските елити е романска, тя е инспирирана от френската просвета, френското право, италианската просвета, латино културата. Там действително в никакъв случай не е имало и 20% от това сляпо русофилство, с почитание към Русия и съветския народ и просвета, каквото е имало тук. Това е доста огромна разлика и се отразява на всичко. Децата се възпитават по различен метод, студентите имат други вярвания, идеали, настройки. Тук всичко беше под едно такова сталинистко ренде прекарано, когато аз бях млад, след това към този момент някакви други деривати на болшевизма и по тази причина ние сме доста окепазени интелектуално. И това би трябвало да се реновира, само че не знам дали ще откри сили българският народ да го направи ", посочи той относно множеството неоправдателни присъди в Румъния.

" Важна е повода, за какво в този момент някак си излиза на бял свят, най-големият признак е, че медиите всеки ден към този момент приказват за това нещо. Искам да кажа напълно отговорно, че в съвсем всички медии напълно до неотдавна имаше възбрана, имаше омерта да не се приказва за тези работи. Никакви магистрати, хеле пък Гешев, никакви Пеевски, и никакъв Бойко Борисов - нищо. През това време, обаче кое е хубавото? Трупат се, натрупат се едни файлове, да речем от кое място да стартираме - “Барселонагейт ". Ние имаме, да не кажа огромна дума, само че най-малко от 3-4 години изцяло ясна визия, че в този проблем се съдържат, при нашия разбор се виждат безусловно ясно, даже няма потребност да си правист, всички наложителни съставки на пране на пари, на корупция и така нататък Ние знаем кои са основните настоящи лица. Там има една топ фигура от предишното, която е в българската енергетика, има двама известни, доста известни български спортисти ", разясни Станкушев.

Ива Дойчинова
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР