През уикенда в Пловдив се проведе първото издание на FIRST®

...
</TD
>През уикенда в Пловдив се проведе първото издание на FIRST®
Коментари Харесай

Три отбора от Русе участваха в състезание по роботика

През уикенда в Пловдив се организира първото издание на FIRST® LEGO® League за България. Събитието е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в целия свят с милиони участници, като в пилотното му издание за страната се включиха 24-те най-хубави училищен тима от цялата страна. Градът бе показан от три отбора - един на МГ " Баба Тонка “ и два на Училището по роботика " Robopartans “ Русе, в което вземат участие възпитаници от разнообразни русенски учебни заведения, информацията популяризира Община Русе.

През целия ден младежите представяха свои проучвателен софтуерни планове. Темата на събитието - " Суперсили “, бе отдадена на възобновимите източници на сила.

Русенските тимове бяха измежду най-добре квалифицираните с възпитаници от 10 до 16 години, определени всред 80 отбора от 50 учебни заведения от цялата страна, които премериха сили в съревнование с Лего роботи, изпълнявайки задачи в града под тепетата.

" Подобни начинания като днешната демонстрират, че с верен метод образованието може да разпалва интереса и въображението на децата, а това умножава резултатите, които реализират ", сподели министърът на образованието и науката проф.. Той добави, че тази цел би трябвало да бъде заложена и в построяването на STEM центровете в страната.

“Над 2 200 учебни заведения ще имат такива центрове с помощта на финансирането от Плана за възобновяване и резистентност и би трябвало да ги планираме по метод, който да изведе преподаването на ново, по-високо равнище ", сподели още проф. Цоков.

По време на фестивала клубът на българските колекционери на Лего показа серия модулни здания и неповторими персонални сбирки.

Ключова цел на формата FIRST® LEGO® League e поощряване на любознанието и интереса на децата и младежите към роботиката и ефикасното използване на знанията и уменията, добити по време на работата им с роботите, в действителния живот.

От 2015 година тимове от МГ " Баба Тонка “ вземат участие в национални и интернационалните надпревари по роботика, като новото тази година е присъединяване на Училището по роботика " Robopartans “ – Русе. По време на надпреварата учениците от Русе затвърдиха мястото на русенските учебни тимове по LEGO роботика измежду най-хубавите в България.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР