Председателят на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България

...
</TD
>Председателят на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България
Коментари Харесай

Архитект за пробива при Водната палата: При прокопаването на тунела ще се стигне до фундаментите на моста

Председателят на Регионалната гилдия на Камарата на архитектите в България арх. Чавдар Тенев съобщи в изявление за Plovdiv24.bg неодобрението си от плана за пробив при Водната палата. Мнението му е персонално, а не от името на камарата, защото от общината не са поискали публично мнение от организацията и не са показали плана, посочи той.

" Всеки кмет му се кани на това кръстовище, тъй като е проблематично. В предходния мандат, когато кмет беше господин Тотев, беше упълномощил на софийски екип от инженери и комуникатори да създадат план за разплитане на този възел там. Те бяха създали едно знамение и в камарата, нашата и на инженерите, експлодирахме. Но тогава кметът Тотев имаше благоразумието да изиска от нас мнения, които бяха извънредно сериозни и и го спряхме това нещо. Беше признато компромисно решение - кръговото кръстовище, което, съгласно мен е оптималното решение " - разяснява арх. Тенев.

В изявлението той споделя, че няма нарушаване на разпореждания на Министерство на регионалното развитие за построяването на колелото, а единствения проблем е възбраната в Закона за придвижване по пътищата, който не разрешава прекъсване на коли на мостове, тунели и други уреди.

От всички мостови уреди в зоната на Пловдив мостът на панаира е най-проблемен. Той е най-нисък от всички, а също така при проучване преди няколко години е открито, че има съществени градивни проблеми.

" Крайречните булеварди са едни от главните трасета от основната улична мрежа и назрява тяхното развиване като такива. Това има отношение във връзката им с моста и бул. " Цар Борис III Обединител " и всички тези въпроси би трябвало да бъдат изяснени, да се възнамеряват в бъдещето на какви стадии и по какъв начин да се построяват детайлите от това сложно решение и тогава да се подхваща " - сподели той. 

Арх. Тенев счита, че при прокопаването на тунела ще се стигне до фундаментите на моста и се притеснява, че няма да се реализира изискуемият луфт на прекосяване от 4.70 метра. Категоричен е, че като детайли от основната улична мрежа не би трябвало да се позволяват взаимни отстъпки.

Арх. Тенев разгласи, че РК на КАБ - Пловдив продължава битката за запрещение на правилото " инженеринг " за огромните инфраструктурни обекти.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР