Председателят на Общински съвет – Благоевград свиква редовно заседание на

...
</TD
>Председателят на Общински съвет – Благоевград свиква редовно заседание на
Коментари Харесай

В Петък: Благоевградските общински съветници решават за правилника за избор на омбудсман

Председателят на Общински съвет – Благоевград привиква постоянно съвещание на локалния парламент този петък от 09.30 часа в зала " 22-ри Септември “, оповестиха за " Фокус “ от Общински съвет.

В предварителния дневен ред са включени 54 точки, като най-интересни измежду тях се чака да бъдат тези, които касаят избора на публичен медиатор в Община Благоевград.

В рамките на съвещанието локалните парламентаристи ще би трябвало да решат дали да одобряват новия Правилник за организацията и активността на публичния медиатор на територията на община Благоевград, ведно със мнение № В-00-93/09.02.2024 година на Временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и активността на Общински съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинска администрация.

Ако точката бъде гласувана и решението е позитивно, то в границите на последваща точка, общинските съветници ще би трябвало да основат краткотрайна комисия (Комисия по номинация) и избор на ръководител и членове за осъществяване на процедура по желание на публичен медиатор на територията на Община Благоевград.

Припомняме, че ръководителят на локалния парламент сподели на конференция, че Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР