Председателят на Народното събрание направи дарение от книги на Народната

...
</TD
>Председателят на Народното събрание направи дарение от книги на Народната
Коментари Харесай

Вежди Рашидов с жест към Пловдив

Председателят на Народното събрание направи подаяние от книги на Народната библиотека " Иван Вазов " в Пловдив във връзка Деня на националните будители, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Още от основаването на библиотеката тя е тръгнала с задачата да пази паметта на българите, паметта за културата, паметта за българщината. Същото нещо продължаваме да вършим през днешния ден. Още в самото начало извънредно значимо значение имат донорите. Дарителите са тези, които са създали фондовете на библиотеката толкоз богати и толкоз скъпи и през днешния ден “ – сподели шефът на библиотеката Димитър Минев.

" Библиотеката е място, където, както и музеите, се пази паметта на нацията. Затова имам надълбоко почитание към библиотеки, музеи, галерии. Да носиш памет и да я пазиш е висока отговорност и чест. Затова се веселя, че през днешния ден докарахме малко книги, само че самодейността не е единствено моя “ – сподели ръководителят на 48 Народно събрание и посочи, че дарението е взаимно с писателя Иван Гранитски.

Кметът на Пловдив благодари от свое име и от името на пловдивската общност за отношението на Рашидов към Пловдив. " Вие казахте, че обичате град Пловдив. И други го обичат, само че вие го обичате със сърцето си. Не са ли хора като вас актуалните будители на България? Безспорно, ние живеем в доста комплицирано време. Във време, в което царува омразата, за жалост. А вие потвърждавате, както сподели и Апостола на свобадата – не са ни нужни думи, каузи ни трябват. Това са ваши каузи, дано са образец на доста родолюбци, да следваме, да оказваме помощ да се запази българското, родното и да оставим на поколенията една хубава татковина, хубава България. България такава, каквато я желаеме всички “ – сподели Димитров.

След церемонията Рашидов съобщи, че Денят на будителите 1 ноември за него е доста хубав, тъй като както 24 май и Денят на Съединението сплотява хората.

Председателят на Народното събрание разяснява пред медиите и политически тематики. Смята, че в идващите дни ще бъдат определени ръководителите на последните две парламентарни комисии:

" Останаха още две комисии, дано да поспорят малко, обикновено е да се дебатира. Без тези двете няма по какъв начин да тръгне Народното събрание, уповавам се и те да станат тия дни.

Много желая да има държавно управление, тъй като по тази причина поех тая отговорност, която в този момент я нося. Наистина е тежко и отговорно, ориста на хората не е смешка. Аз в никакъв случай не съм си разрешавал този разкош на гърба на хората да се развличам. И не е развлечение. Затова надълбоко разгадавам на разсъдъка на всички вътре, та да може в действителност да има работещо държавно управление, работещ парламент, тъй като касае ориста на хората.

Повтарям хората, тъй като аз съм един от тях, от Кърджали, и за мен е доста значимо моите другари и близки да живеят що годе обичайно. Това зависи от закони, от бюджети, от политици, политиката, която водим. Така че би трябвало малко разсъдък и се надявам да надделее разсъдъка. Ако не надделее, ще бъде фактурата на сметка на българския народ “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР