ПП Глас народен обжалва решението на Общинската избирателна комисия за

...
</TD
>ПП Глас народен обжалва решението на Общинската избирателна комисия за
Коментари Харесай

Обжалват избора на общински съветници в Пловдив заради съмнения в отчетените гласове

Политическа партия " Глас национален " апелира решението на Общинската изборна комисия за избор на общински съветници на Пловдив. Делото в Административния съд е планувано за 15:15 ч. през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Жалбоподателят смята, че Решение № 332-МИ от 30.10.2023 година на ОИК - Пловдив е незаконосъобразно, погрешно и голословно. Твърди, че са позволени нарушавания, свързани с броене на гласовете, отчитането на недействителните бюлетини и регистрираните преференции във връзка с Политическа партия " Глас национален ".

Поискано е ОИК да показа в удостоверен дубликат цялата административна кореспонденция, послужила за издаване на оспореното решение, в това число и заверени преписи на протоколите на секционни изборни комисии (СИК), които са разказани от жалбоподателите.

" Има доста комплицирани протоколи и по тази причина ги оспорваме. Искаме да се броят недействителните бюлетини и, в случай че съдията има смелостта, ще допусне нашето искане " - разяснява за медията ни юрист Юлияна Рангелова-Илиева.

Адв. Рангелова беше претендент за кмет и лидер на листата общински съветници от Политическа партия " Глас национален ". Като кандидат-кмет получи 985 гласа, а за Общинския съвет - 1063 гласа. Квотата за избор на един общински консултант в този мандат е 1459 гласа.

Ако се откри разминаване в цифрите сред изборните протоколи и Решение № 332-МИ от 30.10.2023 година на ОИК-Пловдив, съдът може да разгласи избора за нереален или да изиска изговаряне на ново решение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР