Позиция на :Денят на Победата!Безспорно това е днешният ден -

...
</TD
>Позиция на :Денят на Победата!Безспорно това е днешният ден -
Коментари Харесай

Иван Петков: Не било Ден на Победата, а било Ден на Европа…

Позиция на:

Денят на Победата!

Безспорно това е днешният ден - с цел да ни припомня за събития, които не трябва да се повтарят. За да преклоним глава пред паметта на хората, които с цената на живота си стопираха кафявата чума.

За страдание през днешния ден разрешаваме историята да бъде сменена. Позволяваме да ни постановат подправена изразителност и измислени събития в предишното, в които да имаме вяра.

Не било Ден на Победата, а било Ден на Европа…

Унижават се жертвите, осмиват се героите…

Грозната същина на " модерния “ свят.

Но в случай че не бяха милионите безименни жертви, в случай че не беше успеха при Сталинград, при Курск… отбраната на Ленинград…. Ако не бяха тези хора, пристигнали от Изток, с цел да се освободят Европа, щеше ли да го има Денят на Европа?!

Не бива да разрешаваме да се трансформира историята, тъй като по този начин ще бъдем следени!

Ние би трябвало да помним и нашите герои, които се биха срещу нацизма. Трябва да се знае, че на историческия церемониал за Победата през 1945 година в Москва, в който вземат участие 35 000 военни, има единствено един непознат военачалник и той е българин. Това е великият военачалник Владимир Стойчев.

Ние би трябвало да помним и да не разрешаваме нашите герои да бъдат жертва на актуалните полезности, жертва на смяната, която нашите настоящи сътрудници се пробват да наложат. Нека не разрешаваме да трансформират историята ни! Нека не разрешаваме да се бутат монументи! Да помним жертвите и да се прекланяме пред тях!

Ние, българите, би трябвало да се гордеем, че на 24 юни 1945 година на Червения площад по случай Деня на Победата измежду морето от руски бойци гордо марширувал един чужденец с килната фуржка (както обичал да я носи) и той е бил българин!

Честит Ден на Победата!

Никога повече фашизъм!

На фотографията ген. В. Стойчев е крайният вдясно
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР