Потърпевшият от пътното произшествие с кравата на Оковръстното се

...
</TD
> Потърпевшият от пътното произшествие с кравата на Оковръстното се
Коментари Харесай

Сигнал: Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта

Потърпевшият от пътното произшествие с кравата на Оковръстното се свърза с Plovdiv24.bg , с цел да опише какво се е случило:

" Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от гибелта. Пътувах към работа в 18.20 във вторник, в тъмното и усетих единствено момента на удара. Все едно се блъснах в някаква стена. В кравата, оттова - на кълбета, 30 метра влачене... добре, че стопираха хора и ми помогнаха. Извадиха ме от колата. Колата - нищо не става от нея към този момент, но от мене към момента нещо остана.

Благодарен съм за това, което сте написали, само че ви диря за помощ, тъй като никоя институция не реагира, всеки подвига плещи и нищо не прави. Нито КАТ, нито полицията, нито общината, нито Гаранционен фонд. КАТ споделят: " Имате протокол ". Собственикът на кравата обаче споделя: " Тази крава не е моя ". А няма на кого да е, тъй като различен човек с такова стадо там няма. Искам да заведа дело, обаче няма по какъв начин да го заведа, тъй като кравата няма притежател и се получава обаян кръг и аз няма какво да направя. 

Полицията би трябвало да си свърши работата - да издирят нарушителя, нали това й е работата, и от него да се потърси отговорност. Дежурният служител на реда изпрати хора да търсят животновъда, той споделил: " Няма да дойда, тъй като тая крава не е моя " и въобще не се появи на местопроизшествието. В протокола от полицията написа, че кравата е с незнаен притежател и никой не потегля да го търси този притежател.

Ми то можеше там да бъде погубен човек, не крава. Това е 500-600 килограмово животно и никой не взема под внимание нищо, всеки подвига ръце и няма отговорни. Не може всичко в тази страна да става безнаказано. 

Ходих във Второ районно, подал съм тъжба за следствие, там ми споделят: " Ами ние нищо не можем да създадем, има сътрудници убити по границата, вие в този момент за една крава тука отваряте въпрос " - това беше техният отговор.

Имам охлузвания, само че аз това не го броя. Радвам се, че останах жив, тъй като можеше и да не остана. ".

Plovdiv24.bg организира цяло следствие по произшествието с кравата. Оказа се, че случаят е станал на територията на община " Родопи ". По закон,  безстопанствените животни, каквато се явява убитата немаркирана крава, са благосъстоятелност на общините. Ако пострадалият лидер реши да си търси правата, може да съди община " Родопи ", като притежател на безстопанствената крава, както и самата БАБХ, тъй като не са изпълнили задължението си да слагат идентификатор на животното.

Убитото животно е било извозено към екарисаж с техника на община " Родопи ". При инспекцията на място от ОДБХ- Пловдив е открито, че кравата е без идентификатор и инспекторите не могат да подхващат нищо, тъй като по закон извършват единствено контролни функционалности. 

Агенцията по храните трансферира отговорности на общините, разяснява проблема заместник-кметът по публичен ред и сигурност в община Пловдив Йордан Ставрев. Той е безапелационен, че полицията е способният орган, който би трябвало да откри всички обстоятелства и условия към произшествието. В съответния случай убитата крава е предмет на следствие и полицията би трябвало да откри чия благосъстоятелност е.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР