По информация на Националния институт по метеорология и хидрология в

...
</TD
>По информация на Националния институт по метеорология и хидрология в
Коментари Харесай

Времето в Русе се влошава екстремно, не прибирайте зимните дрехи!

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология в следобедните часове и по здрач в сряда - 17 април, и през нощта против четвъртък се чака през територията на общината или в елементи от нея да премине добре изразен леден фронт на атлантически циклон от запад-северозапад. Той ще докара до местни интензивни дъждове, гръмотевици и мощен вятър, така наречен шквал – 15-20 м/сек, с неведнъж променяне на посоката. Възможни са и градушки.

Валежите ще стопират последователно в четвъртък денем. Ще се захлади сензитивно – оптималните температури ще бъдат с към 15 градуса по-ниски от тези през днешния ден.

В петък оптималните температури няма да надвишават 15-16 градуса, като се чакат още веднъж обилни продължителни превалявания, само че без гръмотевици и градушки. В събота ще има местни интензивни превалявания, провокирани този път от ясно изразен средиземноморски циклон. Температурата на въздуха ще е в границите от 12-15 градуса, като ще духа сдържан до мощен североизточен вятър.

Призовават се жителите на общината да бъдат деликатни и при интензивна стихия, изобилен дъжд или ураганен вятър да не подхващат пътувания. Гражданите се поучават да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети, да не се движат наоколо до жилищни здания и строителни обекти, да приберат от терасите си всичко, което при мощен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли се приканват да ревизират обектите си, а изпълнителите да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, и да подхващат дейности по обезопасяването им.

Регулярното пречистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация в града от чиновници на " Нелсен Чистота “ продължава и през тази седмица.

Община Русе следи непрестанно метеорологичната конюнктура и остава в подготвеност да спомага на жителите. При нужда сигнали се одобряват на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания -112.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР