Пловдивският окръжен съд призна за виновна подсъдимата по НОХД№780/2023

...
</TD
> Пловдивският окръжен съд призна за виновна подсъдимата по НОХД№780/2023
Коментари Харесай

В Пловдив пощадиха убийцата на нефилими

Пловдивският областен съд призна за отговорна подсъдимата по НОХД№780/2023 година Мария Димитрова-Карахристева в това, че на 30.06.2021 година в гр. Пловдив, на бул. " Пещерско шосе “ пред №156, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил " Волво ХЦ60 “, е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикала три междинни телесни повреди на Петя Аргирова, като действието е осъществено на пешеходна пътека, заради което и на съображение член 343 ал.3 прочие последно б.А пр.1 вр. ал.1 б. Б вр. член 342 ал.1 пр.3 вр. член 54 от Наказателен кодекс я осъди на 2 години и 6 месеца отнемане от независимост, като я призна за почтена в това да е предизвикала междинните телесни повреди съзнателно, заради което я оправда по в началото повдигнатото й обвиняване по член 342 ал.3 б.Б прочие 1 от Наказателен кодекс, както и за част от инкриминираните от прокуратурата нарушавания на ЗДвП.

На съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс Окръжният съд отсрочи осъществяването на по този начин наложеното на подсъдимата Мария Димитрова-Карахристева наказване отнемане от независимост в размер на 2 години и 6 месеца с изпитателен период от 4 години, считано от влизане на присъдата в законна мощ.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши подсъдимата Мария Димитрова-Карахристева от право да ръководи МПС за период от 4 години, считано от влизане на присъдата в законна мощ.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР