Пловдивският окръжен съд осъди на 3 г. условно с 5

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд осъди на 3 г. условно с 5
Коментари Харесай

Условна присъда за опит за умишлено убийство в Пловдив

Пловдивският областен съд осъди на 3 година условно с 5 година изпитателен период мъж от " Столипиново " за опит за съзнателно ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната защита.

Пловдивският областен съд призна за отговорен подсъдимия по НОХД№1221/2022 С. К. в това, че на 21.12.2019 година в Пловдив при превишаване рамките на неизбежната защита е направил опит съзнателно да умъртви Б.В., заради което и на съображение член 119 вр. чл.115 вр.чл.18 ал.1 вр. чл.54 от Наказателен кодекс го осъди на 3 години отнемане от независимост, като го призна за почтен да е направил по-тежко наказуемо престъпление–опит за ликвидиране, и на съображение чл.304 от Наказателно-процесуален кодекс го оправда по предявеното му обвиняване по чл.115 вр.чл.18 ал.1 от Наказателен кодекс.

На съображение член 66 алинея 1 от Наказателен кодекс Окръжният съд отсрочи изтърпяването на горното наказване отнемане от независимост с изпитателен период от 5 години и на съображение чл.67 ал.3 от Наказателен кодекс постанови през време на изпитателния период подсъдимият С. К. да извършва пробационна мярка по чл.42б ал.2 т.2 от Наказателен кодекс – наложителни периодически срещи с пробационен чиновник.

Със същата присъда подсъдимият С.К. е наказан да заплати на частния обвинител и цивилен просител Б. В. сумата от 10 000 /десет хиляди/ лв., представляващи обезщетение за породени неимуществени вреди от горното закононарушение, ведно със законната рента върху тази сума, считано от 21.12.2019 година до окончателното й погашение

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР