Пловдивски общински съветници оказаха неочаквана съпротива от включването на

...
</TD
> Пловдивски общински съветници оказаха неочаквана съпротива от включването на
Коментари Харесай

Жега в ОбС заради градската железница

Пловдивски общински съветници оказаха непредвидена опозиция от включването на плана за градска железница в Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО), чието актуализиране се разисква на изключителната сесия, съобщи кореспондент на Plovdi24.bg .

Стартът на офанзивата пристигна от някогашната група на Българска социалистическа партия, която към този момент публично е ППГОС " Алтернатива за Пловдив. " Проектът за градска железница не би трябвало да се осъществя. За нас е значимо влаковете да бъдат изведени отвън територията на града. Транспортът би трябвало да бъде екологичен, само че не за сметка на жителите " - съобщи заместник-председателят на групата доцент Атанас Баташки. Поиска отпадане на градската железница от ПИРО, в противоположен случай групата няма да гласоподава актуализацията. Попита не може ли да се включат стадионите " Ботев ", " Локомотив " и " Пловдив ". 

Добромира Костова призна, че е шокирана и дефинира отпадането на плана като най-безумното предложение. 

" По тази тематика се работи от години. Това е план на НКЖИ, парите ще дойдат по Плана за възобновяване и развиване или по оперативните стратегии. Само една машина коства 8 милиона евро - коя община може да си разреши да купи? За пръв път за 3 години с госпожа Костова сме на едно мнение. Имайте поради, че програмата е стартирала, през вчерашния ден имахме поредна среща при регионалния шеф на тази тематика " - съобщи кметът. 

Костова и Димитров демонстрираха единодушие и по тематиката за зоологическата градина. " Става знамение - в границите на 10 минути, за повторно съм склонен с госпожа Костова. Категорично съм за завършването на плана " - сподели градоначалникът. Преди това съветничката съобщи, че зоокътът би трябвало да се приключи, само че предложи да бъде наименуван " Природен парк ". 

от " Алтернатива за Пловдив " счита, че градската железница не взема решение проблемите на града и няма да облекчи придвижването, само че съгласно Костова във втория стадий е планувано вътрешно свързване на кварталите с спомагателни релсови трасета. 

Независимият изненадващо предложи да се направи допълнение към смяната на ПИРО, а точно: създаване, планова подготвеност и търсене на стратегии за трамваен превоз в Пловдив. 

Заместник-кметът акцентира, че ПИРО е стратегически документ с оптимално необятна рамка, а всеки от включените в него планове ще се разисква категорично в Общинския съвет и общинските съветници ще дават мандат на администрацията, с цел да се осъществя. За страдание обаче, стадионите не могат да бъдат включени в Плана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР