Първите 8 тематични карти, част от на Община Русе, вече

...
</TD
>Първите 8 тематични карти, част от на Община Русе, вече
Коментари Харесай

Русенци вече имат достъп до електронен портал с информация за града

Първите 8 тематични карти, част от на Община Русе, към този момент са налични за жителите.

Създаването на електронния портал, цялостен с пространствена информация за другите общински действия, бе инициирано от кмета Пенчо Милков, като главната цел е русенци бързо да доближават до настояща информация за града си.

" Когато встъпих в служба, заварих книжно царство в Общината. Информацията би трябвало да бъде безусловно налична за всички, по тази причина започнахме дълъг развой по изпълване със наличие на географско-информационната система на Русе. Така ще се усъвършенства осведомеността на жителите и ще се спестят запаси и време, тъй като с нея всеки може да направи информация изцяло гратис в действително време по въпросите, които го интересуват “, показа кметът.

Той акцентира, че системата се развива и актуализира непрестанно, и се надява жителите да привикнат да я употребяват, както и да дават своите оферти за подобряването ѝ.

Изграждането на архитектурата на Географска информационна система портала лишава година и се прави от експерти, работили по едни от най-хубавите географско-информационни системи в страната. Средствата за построяването ѝ също са напълно от общинския бюджет.

Към момента русенци могат да прегледат карти, съдържащи потребни данни за:

- обществените услуги;

- лечебните заведения, яслите и пунктовете за детска кухня;

- учебните заведения и детските градини;

- утвърдените претенденти по стратегия LIFE за замяна на старите отоплителни печки с нови;

- таксиметровите стоянки;

- велоалеите;

- електронни осведомителни табла, ситуирани на територията на общината.

Наред с това заинтригуваните могат да прегледат в детайли и основания " Екологичен кадастър “, описващ промишлените предприятия и съединенията, които употребяват и отделят при активността си в другите индустриални зони на Русе.

Информацията в картите се попълня от общински чиновниците, като се възнамерява идващите обществени пластове да съдържат данни за картотекираните дървета в града, другите съдове за боклуци, културните институции и други Най-трудоемък е пластът с общинска благосъстоятелност, включващ извънредно огромен брой обекти, за които следва да се нанесе подробна информация.

Освен още нови карти, в дълготраен проект се планува и внедряването на приложение, с което жителите да изпращат в действително време пространствено реферирани сигнали за поддръжка и повреди в обкръжаващата ги среда. Това би скъсило времето за реакция на общинската администрация и нейните чиновници за разрешаването на проблеми като отворена шахта, счупено кошче за отпадък и др.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР