От утре служителите на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ започват ефективна

...
</TD
>От утре служителите на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ започват ефективна
Коментари Харесай

ИА Автомобилна администрация излиза в ефективна стачка, ето какви са исканията им

От на следващия ден чиновниците на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ стартират ефикасна стачка в двадесет от общо двадесет и седем отдела в цялата страна. Това сподели за Blagoevgrad24.bg Стойчо Стойчев, член на протестния комитет, който е определен да извършва процедурата при стачните ни претенции в организацията.

Той разясни, че стачкуващите имат няколко съществени претенции. Първото от тях касае равнене на заплатите на чиновниците, които са назначени на една и съща служба и правят идентична трудова дейност. " Тоест към днешна дата се получава по този начин, че имаме чиновници, които правят надзор на пътя, Те са дружно в един автомобил, на две прилежащи седалки. Но се получава по този начин, че единият чиновник може да взима 400 лева повече, отколкото другия. За нашите заплати това е еднакво на кажи речи 1/3 от чистото заплащане, което получаваме в края на месеца “, сподели още Стойчев.

Представителят на протестния комитет добави, че другото искане на чиновниците е след равнене на заплатите, същите да бъдат увеличени с 30 %. " С оглед и на тези 20 %, с които се подвигна минималната работна заплата, към този момент се получава по този начин, че има инспектори, които работят на заплата, близка до минималната работна “, акцентира Стойчев.

Той акцентира, че за да бъде оптимално справедлив, по отношение на обстановката, е задължен да каже, че работодателят съвсем е извърши другите им претенции, а точно да им бъдат предоставени нови коли.

" В момента сме с 20-годишни коли, които се чупят непрекъснато и са в тежест на данъкоплатеца, който устоя организацията с налозите, които заплаща. Тези коли са безапелационна спънка да се прави съответна трудова активност в организацията, защото сами може да си визиите – разпределени сме и тръгваме на някъде, примерно на Специализирана полицейска интервенция с Министерство на вътрешните работи, тръгваме към автомагистралата, само че не може да стигнем до нея, тъй като автомобила се е счупил нещо “, изясни Стойчев.

Последното искане на чиновниците на ИА " Автомобилна администрация “, което също е на път да бъде изпълнено, само че към момента не е, е да им бъдат предоставени нови униформи, защото сега тези, с които разполагат са на по над три години, а по закон нови униформи би трябвало да получават на всеки две години.

" Ефективните протестни дейности стартират от на следващия ден. Те краен период нямат. Крайният период е, когато ни бъдат изпълнени настояванията. Ще се показват в това – имаме подписано арбитражно съглашение сред Синдиката, като представител на работещите в организацията и работодателя, в лицето на изпълнителния шеф, според което ние не може да преустановим напълно трудовата активност, само че може да я правим в понижен размер, който към този момент зависи от страна на стачкуващия служител ", сподели още той. 

Стойчев даде и образец за това, което следва да се случи от на следващия ден. " Специално в регионален отдел " Пловдив “ всеки ден има по шест групи по доктрина за придобиване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. Тези шест групи се състоят от по единадесет индивида, Ако на следващия ден служителят, който е разпределен по чоп, реши да стачкува, може да изпита първата група, а останалите пет да бъдат върнати. По всички регионални отдели, които са декларирали, че ще разгласят ефикасни протестни дейности, те ще протичат по подобен метод. В страната има двадесет и седем отдела, някъде към двадесет са тези, които безусловно изрично са декларирали, че ще вземат участие “, акцентира той.

Повече детайлности за стачката на чиновниците в ИА " Автомобилна администрация “ може да чуете в звуковия файл към новината.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР