От началото на тази седмица е осигурено засилено полицейско присъствие

...
</TD
>От началото на тази седмица е осигурено засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Полиция влиза в Шекер махала

От началото на тази седмица е обезпечено засилено полицейско наличие на територията на квартал " Шекер махала " в Пловдив, където през последните няколко дни породиха умишлени пожари в нерегламентирани сметища.

От  горящите боклуци, в това число и автомобилни гуми и кабели, бе провокирано съществено задимяване, а вероятността огънят да се разпростре върху близки жилищни здания или други обекти е била действителна. На множеството сигнали от обезпокоени жители навреме са реагирали екипи на пожарната, а в полицията се реализират нужните дейности за определяне на причинителите.

В тази връзка от управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи е основана организация, с цел да не бъдат позволени и други сходни палежи. Сред набелязаните превантивни ограничения в ежедневната активност на чиновниците на реда е сложена и задача за непрекъснато наблюдаване на местата в града, за които има информация за запалвания на струпани купчини с боклуци.

Конкретно за квартал " Шекер махала " като такива зони се обрисуват към улиците " Дилянка ", " Звънче ", " Лайка ", бул. " Васил Априлов " и моста на " Ален мак ". За тях е очакван денонощен полицейски надзор, а обходът им се осъществява  по график от екипи на Трето районно управление (на МВР) и секторите " Общинска полиция ", " Специализирани полицейски сили " и " Пътна полиция ".  

В обсега на посочените ограничения е допустимо да влязат и други квартали в регионалния град. При забелязване на хора, които палят боклуци на публични места, униформените ще бъдат безкомпромисни. Напомняме, че всеки открит извършител предстои на съответните наказателни наказания от способените институции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР