От Македонски културен клуб Никола Вапцаров“ съобщиха, че са получили

...
</TD
>От Македонски културен клуб Никола Вапцаров“ съобщиха, че са получили
Коментари Харесай

От Македонския културен клуб в Благоевград ще обжалват отказ за вписване

От " Македонски културен клуб " Никола Вапцаров “ оповестиха, че са получили отвод за регистриране, откакто на 7 февруари са внесли в Агенцията по вписванията в Благоевград учредителните документи на едноименното съдружие. Ще апелираме този отвод пред съда, се споделя в известие, публикувано до медиите и подписано от Атанас Мазнев.

" Македонски културен клуб " Никола Вапцаров " - Благоевград " беше открит по частна самодейност в края на октомври м.г., а наскоро витрината на клуба беше счупена и по отношение на случая бяха арестувани четирима души. Целите на сдружението, декларирани от клуба, са: " културното другарство сред народите и страните на Балканите за мир и добросъседство, както и поддръжка на универсалните човешки права, в това число правата на лицата, които принадлежат към малцинства ".

На 10 февруари получихме решение за отвод, което значи, че нашето съдружие получава отвод за легитимност и е отвън закона, се споделя в известието. Ние намираме, че този отвод е аргументиран безпринципно. В отхвърли е представен един единствен законов текст - от Конституцията на Република България – член 12, алинея 2, че сдруженията на жителите не могат да си слагат политически цели и да правят политическа активност, което ние, както се вижда от посочените нагоре цели, освен сме спазили, само че сме записали в допълнение, категорично в устава, че нашето съдружие няма за цел осъществяването на политическа активност. Въпреки това, ние имаме отвод за регистрация.

След запознаване с решението, намираме, че изводът, изработен в това решение, че уставът на сдружението е несъответстващ с националното законодателство като политически стимулиран, а не по закон, приключва известието.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР