От Гражданска инициатива за спиране на пробива при Водна палата

...
</TD
>От Гражданска инициатива за спиране на пробива при Водна палата
Коментари Харесай

Пробивът до Водната палата е спрян, но не и проблемите около него

От " Гражданска самодейност за прекъсване на пробива при Водна палата " през днешния ден са изпратили до ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив писмо по отношение на предпоставките за пътни произшествия, които провокират поставените железни пана след преустановяване на строителните действия по пробива тази седмица:

Уважаеми господин Костадинов,

Информираме Ви, че по отношение на прекратяване на строителните действия по план “Пробив на водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. Цар Борис ІІІ Обединител и бул. Марица юг " фирмата-изпълнител е оградила строителната площадка с пана от ламарина.

Същите са изнесени до границата с пътното платно и към сегашния миг в забележителна степен лимитират видимостта на водачите в източната част на кръговото придвижване по повод пресичащите на пешеходната пътека вид “зебра " пешеходци и велосипедисти, идващи от моста в посока центъра на града. Така ситуирани, преградите основават изключителна заплаха и причина за пътнотранспортно произшествие.

Идващият от скулптурата на Еагър пешеходец е длъжен да премине на отсрещната страна, само че е лишен от опцията да стъпи на тротоара пред пешеходната пътека, защото пред нея са ситуирани забранителни и указателни знаци за градеж. За да стигне до пешеходната пътека, както се вижда на направените фотоси, дамата с детска количка стартира пресичането на пътното платно настрана от нея. Водачите, които наближават кръговото в посока изток-запад също не са предизвестени за съществуването на пешеходни пътеки, защото липсват знаците, указващи това.

Също по този начин близостта на употребяваните ламаринени пана до пътното платно основава и втора непосредствена заплаха: при мощен вятър, присъщ за региона към реката, те да паднат върху преминаващи моторни транспортни средства.

Разчитаме на незабавната Ви интервенция и предоставяне на инструкции на компанията реализатор, както и на възложителя на плана - Община Пловдив, в оптимално къс период въпросните ламаринени пана да бъдат или изместени в посока река Марица, или сменени с ажурна ограда.

С почитание и очакване на незабавната Ви интервенция в името на здравето на жителите в града ни. Разчитаме и на Вашия формален отговор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР