От 23:02 часа на 27 март до 03:30 часа на

...
</TD
>От 23:02 часа на 27 март до 03:30 часа на
Коментари Харесай

9 сигнала за пожар в Русе през изминалото денонощие 

От 23:02 часа на 27 март до 03:30 часа на 28 март чиновници от РСПБЗН – Бяла с два автомобила и техни сътрудници от РСПБЗН – Две могили с един автомобил са изпратени на основен път Русе – Бяла, поради сигнал за самозапалили се товарен автомобил, пренасящ омаслени железни стружки.

Самозапалването е тръгнало от товара, като пожарът е обхванал и транспортното средство. При случая не са потърпевши хора, нанесени са вреди.  Между 06:45 и 07:30 часа екипи на РСПБЗН – Бяла с два автомобила са се отзовали на сигнал за пожар в кухня на ресторант на адрес в гр. Бяла, където се е запалила аспирация над електрическа скара.

Пожарът е породен от късо съединяване. При случая на са потърпевши хора. В 09:30 часа беленските пожарникари са реагирали и на сигнал за разпален покрив на къща в Новград. Там е открито самозапалване на сажди в коминното тяло. Произшествието се е разминало без вреди. Екип на РСПБЗН – Две могили, сред 09:33 и 10:35 часа, е посетил адрес в гр. Две могили, поради паднало дърво на пътно платно. Дървото е отстранено. От 10:56 до 13:10 часа чиновници от РСПБЗН – Две могили са ликвидирали пожар, зародил от късо съединяване в кухнята на къща в с. Острица. Между 11:55 и 13:05 часа екип на ССОД – Русе с един автомобил е изпратен в ОУ " Олимпи Панов “ в Русе, откъдето са алармирали за рисково надвиснали ламарини от покрива на физкултурния салон на учебното заведение. Екипът е отстранил висящите ламарини. 

Служители от РСПБЗН – Две могили, за времето от 13:55 часа до 18:15 часа, още веднъж са работили по произшествието със самозапалилия се товар в автомобил на основния път Русе – Бяла. В 22:15 часа е получено известие за падаща мазилка от фасада на жилищен блок в гр. Русе на ул. Борисова. Дежурният контрольор в оперативния център на пожарната е посетил адреса. Мястото е обезопасено със сигнална лента. Последното излизане на пожарникарите е било в 02:07 часа тази нощ. Екип на РСПБЗН – Ветово с един автомобил е изпратен на сигнал за запалени сажди в комин на къща в с. Ново село.

При идване на място е открито да горят и гредите около комина. Пожарът е премахнат до 04:20 часа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР