Онлайн схема за теглене на кредити от чуждо име разкриха

...
</TD
>Онлайн схема за теглене на кредити от чуждо име разкриха
Коментари Харесай

В Пловдив разкриха измама с теглене на кредити с лицево разпознаване

Онлайн скица за изтегляне на заеми от непознато име разкриха в Пловдив. Трима души са употребявали лицева верификация, с цел да вземат заем на името на други хора.

Парадоксално лицевото различаване в действителност обезпечава най-високо равнище на сигурност. Единствено човешката несъобразителност може да улесни осъществяването на закононарушения, изясняват специалистите. Технологията работи по този начин, че при всяко последващо потребление на банкови услуги се съпоставя дали лицето е същото, което е било снимано при регистрацията.

" Това на процедура стопира опцията друго лице, даже да е излъгало другарчето да се записва на непознато устройство да не може да се употребява тази непозната регистрация на това непознато устройство да се употребява за лъжлив цели ", изясни проф. доктор Георги Димитров пред Българска национална телевизия.

Държавните институции наложително употребяват биометричен пин с лицево различаване. В частния бранш обаче това може и да не е използвано, което е разрешило измамата в Пловдив.

" В частния бранш всеки се бори за това да има допустимо най-лесно бързо и комфортно достъп до потребителите на услугите, т.е. да не се основават спомагателни за тях условия. Но това в допълнение условие несъмнено неизползването му е за сметка на сигурността. В този представен случай - това се е случило. На процедура е задействана опция за разписване без да е поискано проявление на лицето на потребителя все още, в който е осъществено подписването на докуметни и по тази причина се е случило. На процедура това е случаен случай ", сподели проф. Димитров.

От компанията, създала програмата показват, че съвсем всички банки у нас употребяват лицево различаване при онлайн банкиране. А други имат намерение да го вкарат. За да покачат оптимално бдителността на клиентите, софтуеърните експерти са въвели и нови функционалности, измежду които повече указателни известия на екрана. Технологията е получила и висока оценка.

" Единодушно беше признато от специалистите на Европейска комисия, че технологията не може да има подобен пробив, че тя е на едно от най-високите равнища на сигурност ", добави проф. Димитров.

Въпреки това съветът е един - в никакъв случай да не се дават персонални или биометрични данни на съмнителни хора и организации.

" Най-високата степен на отбрана е зоркост и би трябвало човек да ревизира защо става въпрос, за какво му желаят тези неща ", сподели програмистът Цветан Филев.

Благодарение на новите технологии сходни измами се разкриват елементарно, тъй като всяко незаконно деяние може да се наблюдава и в последна сметка да има обвиняване в съда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР