Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем И.П., на 32

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем И.П., на 32
Коментари Харесай

Тежко му се пише на шофьора, убил човек в Пловдив и избягал

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен И.П., на 32 година, за това, че на 28.01.2023 година в Пловдив при ръководство на товарен автомобил " Рено Мастер “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишния пешеходец К.А, като деецът е избягал от местопроизшествието – закононарушение по член 343, ал.3, писмен знак " Б “ предл. 1, вр. ал.1 писмен знак " В “ предл. 1, вр. член 342 алинея 1 предл. 3 от Наказателния кодекс.

Пътното произшествие е станало при придвижване на автомобила на заден ход, като по този метод са нарушени член 40, алинея 1 и алинея 2  от Закона за придвижване по пътищата, съгласно които " преди да стартира придвижване обратно, лидерът е задължен да се убеди, че пътят зад транспортното средство е свободен и че няма да сътвори заплаха или усложнения за останалите участници в придвижването “, както и че " по време на придвижването си обратно лидерът е задължен непрестанно да следи пътя зад транспортното средство, а когато това е невероятно да обезпечи лице, което да алармира за заплахите “.

И.П. е бил открит от полицейските чиновници няколко часа след пътното произшествието в региона на Гоце Делчев. Той е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробите са били негативни. Взета му е кръвна проба и е назначена химическа експертиза. Свидетелството за ръководство на автомобил му е отнето. По делото са осъществени процесуално-следствени действия  - разпити на очевидци, назначени са и други експертизи и други

Обвиняемият И.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Предстои да се преценяват всички обстоятелства и условия предвид на внасяне на искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР