Общинският съвет на Пловдив прие с мнозинство от 41 гласа

...
</TD
>Общинският съвет на Пловдив прие с мнозинство от 41 гласа
Коментари Харесай

ОбС Пловдив официално: Да започнат преговори за частния терен в парк Отдих и култура

Общинският съвет на Пловдив одобри с болшинство от 41 гласа " за " предлагането за осъществяване договаряния с представители на " Тея Инвест " АД за придобиване от страна на община Пловдив на неподвижен парцел, благосъстоятелност на сдружението, представляващ ПИ с ИД 56784.510.558 по КК и КР на гр. Пловдив, находящ се в Пловдив с НТП Обществен селищен парк, градина, с повърхност 81 263 кв. м., квартал 5 по проекта на парк " Отдих и просвета ". Шестима съветници от Демократична България гласоподаваха " срещу ", нито един не беше " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Мнозинството в Общински съвет - Пловдив не поддържа предложение за отчасти изменение на Общ устройствен план от 2022 година, засягащо парцела в парк " Отдих и просвета ", да бъде заменен статута на зона за озеленяване, да се създаде Подробен устройствен план за озеленяване и да се започва процедура по отчуждаване на терена според Закона за общинската благосъстоятелност. 

Повече от 3 часа продължиха изявленията на жители по тематиката за парка. Всички се оповестиха за опазване на статута на терена като парк.

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР