Общината подновява договора за сътрудничество М-Текс рециклиране на текстил“ ООД

...
</TD
>Общината подновява договора за сътрудничество М-Текс рециклиране на текстил“ ООД
Коментари Харесай

Ръст на броя на контейнери за стари дрехи и обувки в Русе

Общината възобновява контракта за съдействие " М-Текс преработване на текстил “ ООД за разделно събиране, запазване, подбиране и предаване за повторна приложимост и/или оползотворяване на боклуци от текстил на територията на Русе. Това излиза наяве от докладна бележка, която следва да бъде гласувана на идната сесия на Общинския съвет на 18 май. Договорът с компанията е от 29 март 2021 година, със период на деяние две години. При подписването на контракта  бяха ситуирани 12 контейнери, като все още те са 32.

За интервала от май 2021 година до март 2023 година от съдовете за разделно събиране на текстил и обувки на територията в Русе са събрани 325,6 т.

От 30 март  т.г. сдружението се задължава да обезпечава регулярното обслужване на контейнерите, с цел да не се допуска  прахосване или замърсяване на пространствата към тях. Трябва да поддържа съдовете в положително техническо положение, като е належащо всеки резервоар да бъде с щампован надпис или стикер, съдържащ  типа на отпадъците и телефон за връзка с сдружението. В контракта са включени осведомителни акции за сметка на сдружението, които са планувани за 2023 година и са ориентирани към образователните заведения.  

Считано от 29 март т.г. е подписан различен контракт  между Община Русе и " Евротекс “ ООД, като в началото ще бъдат ситуирани 10 съдове за разделно събиране на боклуци от обувки и текстил. Местата ще бъдат авансово съобразени с разположените все още съдове за разделно събиране на текстил и обувки.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР