Община Пловдив иска държавата безвъзмездно да й предостави собствеността на

...
</TD
>Община Пловдив иска държавата безвъзмездно да й предостави собствеността на
Коментари Харесай

Община Пловдив иска държавни имоти за стадион Локомотив

Община Пловдив желае страната безплатно да й даде собствеността на части от парцели държавна благосъстоятелност в регион " Тракия ". В администрацията е постъпило заявление с искане да бъде обезпечен втори метод към стадион " Локомотив “, за което е належащо построяването на сектор от планувана в настоящия за квартала обстоен организационен проект улица.

Ако Общинският съвет на Пловдив поддържа предлагането на идната сесия, настояването ще бъде отправено посредством регионалния шеф до министъра на районното развиване и благоустройството, който би трябвало да го внесе в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Стадион " Локомотив “ и прилежащият му комплекс попадат в периферията на пловдивския квартал " Тракия “, на границата с необятния градски център на Пловдив. На изток спортното оборудване граничи с парк " Лаута “, главната зелена система в югоизточната част на града, на запад - с Аграрния университет в Пловдив, а на юг - с парцел, държавна благосъстоятелност. На север е транспортната връзка на стадиона с бул. " Санкт Петербург “, която е и единственият метод към комплекса.

Характерно за всички спортни обекти на територията на Община Пловдив е, че са проектирани и строени преди повече от 30 години, което допуска тяхното морално и физическо остаряване. Този факт и възходящата нужда от материално- техническа база за развиване на спорта в Пловдив постанова потребността от плануваната им реорганизация и рационализация, съгласно условията и стандартите за сходен жанр уреди и построяването на нова спортна база, като сега стадиона е в развой на цялостна реорганизация, като община Пловдив осъществя в описания неподвижен парцел план: " Проектиране и осъществяване на строителство, част от общинска спортна инфраструктура- Стадион " Локомотив " —гр. Пловдив, написа в претекстовете на предлагането.

Изтъква се, че поради нуждата от развиване на спорта в Пловдив, използването на стадион " Локомотив “ и неговото довеждане докрай и въвеждане в употреба, построяването на тази новопроектирана улица за обезпечаване на втори метод към стадион " Локомотив “ ще даде опция за самостоятелен достъп на профилирани коли при спешна обстановка и бърза реакция по целия периметър на стадиона.

От друга страна, плануваният паркинг южно от стадиона ще даде самостоятелен достъп, който ще понижи придвижването на коли и секване на разнообразни потоци в парцела. Реализирането на улицата ще обслужва освен посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк " Лаута “ е желано място за разходки отдих, най- сетне ще обезпечи елементарен и изчерпателен достъп до държавния парцел от всички страни, което ще улесни неговата поддръжка.

Пловдивският общински съвет утвърди със свое решение от 19.12.2022г. обстоен организационен проект - проект за регулация (ПУП-ПР) на кв. 4-нов по проекта на ВСИ-МО. Съгласно предвижданията елементи от два държавни парцела попадат в новопроектираната улица - засягат се 352 кв. м. от единия и 3476,50 кв. м. от другия аграрен парцел.

Община Пловдив има капиталово желание за осъществяване на плануванаъа по Подробен устройствен план улица, с създаване на нова настилка и благоустрояване на региона в нейните рамки. Съгласно наредбата на член 21, алинея 6 от Закона за общинската благосъстоятелност, парцели - благосъстоятелност на страната, не могат да бъдат отчуждавани наложително за общински потребности, като когато за построяването на обекти - обществена общинска благосъстоятелност се засягат парцели - държавна благосъстоятелност, те се трансферират безплатно в благосъстоятелност на общината по реда на Закона за държавната благосъстоятелност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР