Община Бургас е сред одобрените участници за предоставяне на финансова

...
</TD
>Община Бургас е сред одобрените участници за предоставяне на финансова
Коментари Харесай

Бургас влезе в широка коалиция с градове от Южно Черноморие

Община Бургас е измежду утвърдените участници за даване на финансова помощ по най-новата стратегия на Министерството на туризма. Чрез " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини в България “ в идващите месеци ще се реализира рекламна акция на дестинация Бургас – Южно Черноморие на външни, атрактивни туристически пазари в партньорство с едни от най-големите туроператори в Европа и с летищния оператор на летище Бургас - " Фрапорт “.

Община Бургас бе утвърдена като бенефициент по два плана. По единия ще се извършват маркетинг действия взаимно с най-големия туроператор за пазар Полша - ИТАКА. През последните години се вижда засилен интерес и растеж на туристите от тази страна, която още веднъж бе измежду топ 5 на дестинациите за миналия сезон на Летище Бургас. Вторият план, който община Бургас ще създава е в партньорство с Jet2Holidays посредством БТС (Бългериън Турист Сървисиз) за промотиране на дестинация Бургас на туристически пазар Англия. Цели се повишение известността на България и нейното Черноморие, като сигурна и привлекателна дестинация на най-важния стратегически пазар в последните три десетилетия за района.

Във всички планове Бургас ще си партнира с общините от Южно Черноморие, като това обединяване цели да наложи обединен и различим бранд, а задграничните туристи да насочат още повече интереса си към морските общини и региона на Странджа.

Общини-партньори в плановете са Несебър, Поморие, Приморско, Царево, Малко Търново. Предстои да се извършват планове за пазари Полша, Англия, Чехия, Германия, Скандинавия и Дания. Дейностите ще бъдат свързани с разработване на атрактивни видеоклипове и графично наличие, с което дестинация Бургас – Южно Черноморие ще бъде промотирана на съответните пазари. В рамките на програмата общините от района ще разработят и предложат дружно с туроператорите разнообразни туристически артикули, свързани със фамилен, морски, здравен, състезателен, фестивален и други типове туризъм. Ще се заложи на директна реклама в задграничните градове, обхващаща " горещи “ точки като метро станции, автобусни линии, цифрова външна реклама, както и онлайн реклама по отношение на разнообразни таргет групи и платформи.

Основната цел на новата процедура към Министерството на туризма и плановете, по които ще работи община Бургас е удължение на туристическия сезон, както и повишение на туристическата претовареност в месеците отвън дейния летен сезон, повишение имиджа на България и района на другите пазари с качествено нови туристически артикули.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР