Община Бургас да отдели средства от бюджета за настоящата година

...
</TD
>Община Бургас да отдели средства от бюджета за настоящата година
Коментари Харесай

Добри новини за хората с увреждания от Бургас

Община Бургас да отдели средства от бюджета за актуалната година за закупуване на най-малко 1 профилиран микробус към автопарка на " Бургасбус “ ЕООД. Предложението е на общинските съветници Ясен Проданов и Евелина Михалева, откри информация на Burgas24.bg .

Община Бургас е измежду първенците в страната по брой и качество на предлаганите обществени услуги. През годините грижите и вниманието към хората в затруднено състояние не са спирали да се развиват и до през днешния ден те се надграждат.  Една от най-търсените обществени услуги е опцията трудноподвижните хора да употребяват всекидневно профилиран превоз.

От години " Бургасбус “ и Община Бургас посредством услугата " Позвъни и се вози “ оферират опция на градския превоз за хората, които не могат да се придвижват без компаньон. Към момента отделът, който управлява услугата, разполага с оборудван диспечерски пункт, както и с осем приспособени микробуса, които са оборудвани с хидравлични бордове за жители с инвалидни колички.

С сходен профилиран превоз се прави и ежедневният транспорт на деца с увреждания до дневни центрове и учебни заведения, както и на жители, които посещават разнообразни обществени институции.

“През последните седмици с нас се свързаха шефове на няколко обществени центъра в Бургас: Детски център за обществена рехабилитация " Св. Николай Чудотворец “ – ж.к. " Лазур “, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – ж.к. " Славейков “, Център за обществена рехабилитация и интерграция на лица със зрителни увреждания – ж.к. " Зорница “, Сдружение " Социален център Бургас “.

Всички те споделят, че макар добре оборудвания автопарк, с времето микробусите са се амортизирали, а други – които са съвсем 20-годишни, не разполагат с климатици.

Освен това с разширението и подобряването на обществените услуги в Бургас се притеглят от ден на ден жители, които желаят да се възползват от тях. Това напълно разумно усилва броя на хората, употребяващи профилирания превоз в града.

Това с особена мощ важи за летните месеци, когато даден профилиран микробус се ангажира за през целия ден, защото обществените центрове провеждат екскурзии и визити до туристическите обекти на територията на общината. 

Ето за какво поражда нуждата профилираният превоз на " Бургасбус “ да бъде освежен и уголемен. По този метод освен ще се покрият възходящите потребности на обществените центрове, само че и ще се обезпечи по-добро удобно пътешестване за жителите ", са претекстовете на докладната бележка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР