Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет

...
</TD
>Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет
Коментари Харесай

Предложиха адв. Михаил Хаджиянев за председател на ОБС - Бургас

Новите определени от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет на Бургас, са се събрали на първа работна среща след локалните избори. Заседанието е водено от кмета, който получи доверието на бургазлии за пети следващ път, от общинския ръководител на ГЕРБ и депутат Андрей Рунчев и от сътрудника му в Народно събрание Галя Василева.

Първата точка от дневния ред била да се гласоподава номинацията за ръководител на новия Общински съвет. Кметът Николов предложил това да е досегашният началник на локалния парламент проф. Севдалина Турманова.

" Изключително съм удовлетворен от работата ѝ в предходния мандат. Водеше съвещанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и завоюва уважението на своите сътрудници, по тази причина изцяло заслужава нашето доверие още веднъж “, декларирал Николов.

От своя страна проф. Турманова благодари за оказаната чест, само че си е направила отказ. Тя стимулира решението си с обстоятелството, че научната активност, на която се е отдала, и уговорките ѝ като зам.-ректор на университет " Проф. Д-р Асен Златаров “, ще лишават огромна част от времето ѝ.

Следващият номиниран за ръководител на Общински съвет беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адв. Михаил Хаджиянев. Той одобри с признателност гласуваното доверие. " Съжалявам, че ще употребявам факсимиле, само че за мен това е голяма чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на господин Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв  измежду равни в Общинския съвет и да работя за обичания ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, тъй като поемам поста от проф. Турманова – превъзходен началник, незабравим академик, а и уповавам се, мой добър другар. “, е декларирал Хаджиянев.

Втора точка от дневния ред на съвещанието била да се избере управление на групата на ГЕРБ в Общински съвет. Всички единомислещо дали своят вот за проф. Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адв. Иво Баев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР