Нормализира се ситуацията с доставките на лекарства. Това каза за

...
</TD
>Нормализира се ситуацията с доставките на лекарства. Това каза за
Коментари Харесай

РФК-Бургас: Аптеките разполагат с необходимите лекарства за настинка и грип

Нормализира се обстановката с доставките на медикаменти. Това сподели за Агенция " Фокус " маг.-фарм. Любима Бургазлиева, ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия (РФК) в Бургас.

" Това нормално се случва след 20-о число на месеца. Всъщност в другите обекти имаше от съвсем всичко търсено, просто заради обстоятелството, че аптеките са доста и не всяка от тях зарежда от всичко, хората остават с усещането, че щом избран медикамент не е разполагаем в най-близката аптека, значи напълно липсва. Не е тъкмо по този начин. За страдание обаче, няма и единна осведомителна система, по която човек може да се ориентира за наличностите ", уточни Бургазлиева.  

Основните лекарства за простуда и грип са налични, добави тя, което евентуално се дължи и на спада в случаите на остри респираторни болести.

Общо на територията на област Бургас има към 250 аптеки, по-голямата част от които са съсредоточени в общинските центрове. 116 се намират в град Бургас.  " Проблемът идва през летните месеци, защото нормативната уредба в страната не урежда въпроса с курортните аптеки. Той постоянно е поставян от Българския фармацевтичен съюз, само че към момента няма решение ", добави Бургазлева.  

Друг сериозен проблем, чието решение би трябвало да се търси, е неналичието на фрагменти, уточни Любима Бургазлиева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР