На 12.12.2023 г. се проведе среща между гражданско сдружение Пловдив

...
</TD
>На 12.12.2023 г. се проведе среща между гражданско сдружение Пловдив
Коментари Харесай

Поискаха от кмета да пусне велосипедисти през пл. Централен при ограничена скорост

На 12.12.2023 година се организира среща сред гражданско съдружие " Пловдив – град за хората “ и кмета на Пловдив. Срещата беше отдадена на значими за града тематики и беше излъчва на онлайн в страницата на организацията.

Диалогът беше пряк и градивен, само че не липсваха различия. Единомислието на жителите и кмета докара до задължения, които пое и кардинални единодушия по избрани тематики, повдигнати от сдружението:

 

още 2024 година кметската администрация да предложи построяването на основни връзки сред съществуващи велоалеи, а в идващите години работата по развиването на мрежата да продължи;

 

в идната година да стартира планиране на нов мост над река Марица и още 2025 година да се кандидатства за финансиране на построяването му;

 

достъпът на коли в Стария град да бъде стеснен и той да стане " град за хората, а не за колите “;

 

да разиска с инженерите на общината концепцията на съдружие ПГХ за основаване на линеен парк, вместо уголемение на бул. " Васил Априлов “ сред бул. " Пещерско шосе “ и бул. " Шести септември “.

Кметът се причисли към желанието на жителите за основаване на звено, което да е ангажирано с поддръжката и ръководството на Данов рид, Бунарджика и Младежкия рид, като изиска съответни оферти по какъв начин това да стане.

Кметът се съгласи с потребността от цифровизация на общинските услуги и след осъществяване на полемика с членовете на сдружението - и за основаване на обединен портал, за подаване на сигнали. Предоставянето на достъп до информация по публично значими въпроси също беше подкрепено от него.

одобри, че е добре Оперативна програма " Екобус “ да стартира да развива активност допустимо най-скоро, с цел да натрупа опит и бързо да проработи при обезпечаване на финансиране.

Предложението за мораториум на продажбите на общинска земя и основаване на микропаркове в парцелите, които са подобаващи за това, беше посрещнато от кардиналното единодушие на кмета, само че без финален ангажимент да се случи.

Темите, които ще би трябвало да бъдат по-сериозно да бъдат предпазени и изрази желание да обмисли, останаха прекосяването на велосипедисти през пл. " Централен “ при лимитирана скорост и построяването на дирекция зелена система в града.

В ревюто си " Пловдив – град за хората “ подчерта важността и реда, по който е добре да се организират публични разисквания и значимостта на изкуството в градската среда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР