Мисия на Европейската инвестиционна банка бе на посещение в Бургас,

...
</TD
>Мисия на Европейската инвестиционна банка бе на посещение в Бургас,
Коментари Харесай

Новини за бургаската детска болница

Мисия на Европейската капиталова банка бе на посещаване в Бургас, като финален стадий от договарянията на Общината с Банката за построяването на Детската болница в града. 

Така се поставя завършек на изследванията, осъществявани от банковата институция за финансовата непоклатимост на Общината, на опциите й за обслужване на финансовата поддръжка и цялостното наличие на плана за основаване на Детската болница в Бургас.

В рамките на интервютата на банковите специалисти – Атанас Иванов, Енрике Тревиньо и Мартин Голес, бяха разисквани всички аспекти и стадии на реализиране на плана:

- Стратегически подтекст на плана – разбор на система на опазването на здравето в България, на пазара на педиатричните услуги в България, процедури за осъществяване на плана и използване на Закона за публични поръчки, организационна конструкция на екипа за осъществяване на плана от страна на Общината; 

- Технически аспекти на плана – локация на терена, показване на концептуалния план, екологични аспекти и реализиране на параметрите на таксономията, планувани ограничения за енергийна успеваемост, новаторски способи и модели, заложени при проектирането и осъществяването на инфраструктурата на Болницата; 

- Финансови аспекти на плана – обстоен стопански и финансов разбор на инвестицията, нужен паричен поток в процеса на създаване, индикативна стойност на строителството, оборудването, други разноски, съответствие разноски за строителство/оборудване, строителство/обзавеждане, календар на вложенията и финансово-икономически модел за развиване на лечебното заведение в кратковременен и средносрочен проект.

На анализаторите от Европейската капиталова банка беше показан и теренът на бъдещата Болница, която следва да се построи в непосредствена непосредственост до Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване Бургас.

Общата оценка на специалистите е, че е създаден един извънредно добре квалифициран и стимулиран план, в който са взети поради всички условия, които следва да бъдат регистрирани при осъществяване на сходна огромна и сложна инвестиция. Едновременно с това са планувани и съответни ограничения за реакция при пораждане на форсмажорни условия по време на създаване на болничното заведение. Високо оценена беше и поддръжката от страна на екипа от задгранични специалисти на IDOM, обезпечени благодарение на Европейската банка.

След края на визитата екипът на Европейска инвестиционна банка следва да изготви дефинитивно мнение за финансовата и институционална резистентност на плана, което би трябвало да се случи в границите на идващите седмици и да докара до завършване на контракта за създаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски лечебни заведения " Св. Анастасия “ Бургас, за който Общински съвет Бургас има решение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР