Министерството на младежта и спорта е отказало поисканите от Община

...
</TD
>Министерството на младежта и спорта е отказало поисканите от Община
Коментари Харесай

Весела Лечева отказала 27 милиона за стадионите в Пловдив

Министерството на младежта и спорта е отказало поисканите от Община Пловдив 27 милиона лв. за довършването на стадион " Христо Ботев ". Писмото е пристигнало преди дни, заяви заместник-кметът по финанси, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В отговора се показва мнение, че е хубаво стадионите да бъдат довършени, само че се прецизира, че на този стадий не е планувано в прогнозния бюджет в Министерство на финансите и няма по какъв начин да се обезпечат тези средства. 

Родопски заяви какви корекции още е платила община Пловдив:

- За зоологическата градина: на 14.03.2022 година платена глоба 350 000 лева, на 18.04.2022 година - 340 000 лева, на 20.10.2022 година - 624 000 лв.. Или общо 1 314 770 лева са платени от бюджета на общината.

- По Транспортния план е платена глоба от 905 785 лв.. Тази сума е обжалвана в съда, общината е спечелила, само че компанията отново е завела дело. Парите са преведени.

- За Твърди битови отпадъци към община Стамболийски - защото община Пловдив е оператор на сметището, не е потърсена сумата от община " Родопи ", само че предходното ръководство е изпуснало периода за обжалване. Първо се заплащат 458 122 лева, след това още 492 000 лв.. Тези пари също са излезнали от бюджета на община Пловдив.

- По контракт с консорциум " Страбаг " за строителните работи по булевардите " Руски ", " Коматевско шосе " и " Шести септември " - първичната стойност на договора  е 28 399 000 лв.. След като идва компанията и предявява претенции, които не са платени, бюджетът е длъжен в допълнение със 7 440 000 лв., от които тази година имаме да плащаме 2.5 милиона лв..  

" Това е завещание, което е плащано от нас. Тези пари са излезли от бюджета. Някой ще каже, че не стигат. Еми да, ето плащаме такива остарели неща " - разяснява Родопски.

В първия си работен ден като кмет е бил санкциониран, напомни той. Санкцията е наложена за превишен потенциал на сметището в Цалапица. 

" Две дами ме чакаха долу. Бях санкциониран за това, че Шилев е задържал санкцията и персонално мен ме глобиха 10 000 лв. поради господин Тотев. В първия работен ден " - изясни Димитров.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР