Министърът на туризма д-р проведе неформална среща с представители на

...
</TD
>Министърът на туризма д-р проведе неформална среща с представители на
Коментари Харесай

Министър: Пловдив се възстановява чудесно след COVID

Министърът на туризма доктор организира неофициална среща с представители на бизнеса в Пловдив, с цел да разиска с тях настоящи тематики и проблеми, свързани с развиване на града и региона като туристическа дестинация.

" Пловдив се възвръща отлично след Коронавирус пандемията и поради културната стратегия на града числата към този момент са близки до тези от 2019 година “, уточни министърът при започване на срещата.

Във фокуса на диалозите беше подложен казусът с фрагментите. Министерството на туризма и на образованието ще положат старания взаимно да уточняват интервалите за стажовете на учениците отвън сезона. " Връзката сред бизнес и междинното обучение би трябвало да се ускори, моделът на дуалното обучение в туризма сега не работи. Не би трябвало да се къса връзката със междинното обучение, належащо е да се ускори поддръжката от страна на бизнеса “, съобщи министър Димитров по време на срещата. През април в града под тепетата ще се проведат Срещи на бизнеса с учебните заведения, в които се учи туризъм в района.

Сред идните проекти е Министерството на туризма да подкрепя осъществяване на съревнование за възпитаници в междинното обучение, учащи се в туризма. Другото направление, върху което министърът сложи акцент, е работата с висшите учебни заведения.

С представителите на туристическия бизнес в Пловдив беше разисквана също високата цена на силата, която е в сериозна тежест на сектора. Министър Димитров показа новите благоприятни условия за финансиране на туристическия бизнес за създаване на нови ВЕИ за лично ползване със уреди за предпазване на сила.

" Браншът е с приоритет при кандидатстване по новата стратегия, която Министерството на нововъведенията и растежа започва на 14 февруари “, заяви министърът. Основна цел на процедурата е даване на безплатни средства за създаване на възобновими енергийни източници (ВЕИ) за лично ползване, комбинирани с местни уреди за предпазване на сила, с което да се насърчи преходът на частния бранш, в това число от бранш " Туризъм “, към екосъобразна активност. Туристическите компании получават спомагателни точки при кандидатстване, уточни Димитров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР