Медицинският университет в Пловдив откри официално академичната 2023/2024 година, предаде

...
</TD
>Медицинският университет в Пловдив откри официално академичната 2023/2024 година, предаде
Коментари Харесай

Митрополит Николай към бъдещи лекари: Трябва и морал

Медицинският университет в Пловдив откри публично академичната 2023/2024 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Тържеството се състоя в двора на университета пред Аудиторния комплекс.

На него участваха кметът, зам.-кметът,  пловдивският митрополит,зам.- кметът, някогашните регионални шефове и, като академичното управление на университета в това число деканът на Медицинския факултет проф. доктор и редица други публични посетители.

Проф. Мариана Мурджева, която е ректор на МУ-Пловдив поздрави новопостъпилите студенти за смелостта да изберат тази специалност и ги увери, че ще се образоват благодарение на най-модерната инсталация. Тя показа, че за 5 поредна година МУ- Пловдив е преди всичко в направление " Медицина ".

Тя издаде, кои ще бъдат най-ценните им уроци " Да работите в екип, да бъдете персони и да се равнявате по най-хубавите. "

Слово във връзка началото на образователната година даде и митрополит. 

" Скоро ми попадна публикация, че тук има най-вече висши образователни заведения на глава от популацията, само че от това живота на българите не се усъвършенства. Това значи, че многото познание не е задоволително, би трябвало морал, образование и висока добродетелност. Аз имам вяра, че избралите да учат тук осъзнават, че това не е специалност, а е божествено предопределение ", сподели той в речта си.

Катерина Томова Георгиева се споделя студентката с най-голям бал, призната в компетентност " Медицина ". Тя прочете приветствено слово от всички първокурсници и издаде ключа за триумфа им, а точно постоянството, мотивацията и дисциплината.

Традиционното проф. Мариана Мурджева награди студентите, признати с най-голям бал в МУ Пловдив. Изпълни се й предаването на символичната статуетка на " Щафетата на познанието “, изобразяваща свитък на познанието и храм с брава към науката.

За първи път се проведе  " Церемония на бялата манта “. Тя е знак на професионализъм, непорочност, грижа и самообладание. Първокурсниците облякоха своите първа бяли манти и поставиха тържествена клетва като студенти на МУ-Пловдив.

Цялата тържествена гала можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР