Мария Анастасова е сопран, трето поколение от фамилия оперни певци,

...
</TD
>Мария Анастасова е сопран, трето поколение от фамилия оперни певци,
Коментари Харесай

Гласът на най-популярната игра за 2023г. се присъединява към фестивала Улица Станционна

Мария Анастасова е сопран, трето потомство от фамилия оперни артисти, родена в

България. Като ученичка живее в Русе и Валенсия (Испания). Говори чудесно британски и италиански и доста добре испански. Започва да свири на пиано и струнни принадлежности от малка. Интересът й към гейминг дизайна я насочва към компетентност Анимационно Кино в Нов Български Университет. Паралелно учи класическо пеене с татко си Венцеслав Анастасов.

През 2021г. стартира да работи като солист в опера Русе, а сега е щатен солист в Пловдивска опера. Участва в мюзикъли, опери и концерти и в други оперни театри в България. Сред дейните й функции са тези на Бел в мюзикъла " Красавицата и звяра " на Варненска опера, Мортиша в мюзикъла " Адамс ", Фраскита в операта " Кармен " и други

Мария е израстнала с фентъзи жанра, с игри като Legend of Zelda и Castlevania, книгите и света на Толкин, музиката на Enya, Celtic Woman и други още от дете.

“Когато бях на седем, татко ми се върна от турне и в сака му имаше Nintendo 64,

" Legend of Zelda: Ocarina of Time " и " Legend of Zelda: Majora`s Mask " и от този миг се пробуди ползата ми към видеоигрите и фентъзи жанра. " споделя тя.

В края на предходната година става една от основните вокалистки във видеоиграта Baldur`s Gate 3.

“Композиторът на играта се свърза с мен и ме предложения на прослушване за песента

" Down by the River ". След работата по нея, записахме и останалите части. Всичко стартира от един клип, който качих онлайн, с определени моменти от премиерата ми, в ролята на Бел в мюзикъла " Красавицата и Звяра ". Бях направила компилация от симпатични гафове, занимателни моменти, пеене и танци, на която Борислав е попаднал. " споделя Мария.

В нейно осъществяване звучат песните " Down by the River " и " Who Are You ", които играчите слушат до момента в който си създават героите. " Song of Balduran ", която е епична бардова ария засамия Балдуран, звучаща в Elfsong Tavern и " Raphael`s Final Act " - дует с един от злодеите на играта, който звучи по време на борбата с него.

Изпълнителката ще се причисли за изявление в студиото на терен на Station Street

Festival на 6-ти септември от 15:00ч. 

През цялото време събитието ще се излъчва онлайн както на физическите екрани на фестивала, по този начин и онлайн на https://stationstreet.bg/ и на специфичната апликация на фестивала, която можете да откриете на https://stationstreet.bg/app, налична за Android и iOS.

Събитието се реализира с поддръжката на @Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР