Малките пациенти на двете педиатрични отделения към Университетската многопрофилна болница

...
</TD
>Малките пациенти на двете педиатрични отделения към Университетската многопрофилна болница
Коментари Харесай

Малките пациенти на УМБАЛ Бургас имат свои работилнички

Малките пациенти на двете педиатрични отделения към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) Бургас към този момент си имат работилнички, в които могат най-малко за малко " да избягат “ от тягосната болнична атмосфера и да се позавабявляват, като основават свои аксесоари и други детски произведения.

Работилничките са основани с помощта на план " Активни жители за локални и национални промени в опазването на здравето “, откакто локалният координатор Митка Георгиева съумява да активизира доброволци за реализиране на концепцията. " Тези деца, които остават в болничното заведение по-дълго време, са лишени от детство и искахме да им създадем малко наслада “, споделя Георгиева за какво е решила да работи за основаването на работилничките.

По плана тя е провела към този момент четири образования в пенсионерски клубове, по време на които хора със болести или увреждания са получили насоки по какъв начин да приготвят документи за явяване пред ТЕЛК, за разпределяне на пенсия и други

Представителите на пациентските организации към този момент са получили покана от общината да вземат участие в процедурите по построяването на детска болница, каквато се възнамерява да бъде издигната в Бургас.

Следващата цел, която си е сложила Митка Георгиева, е да провежда образования по първа помощ за педагогическия личен състав в по-малките обитаеми места в региона, с цел да са готови по какъв начин да реагират при възможен случай с възпитаници.

Информация за плана, който се извършва от Националната пациентска организация (НПО) с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП, Фонд Активни жители България, както и Застъпническата здравна карта за област Бургас, са оповестени в сайта  https://active.npo.bg/
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР