Литература, история и архитектура като наследство – как живеят днес,

...
</TD
>Литература, история и архитектура като наследство – как живеят днес,
Коментари Харесай

В Русе ще се състои дискусия на тема: Наследството, което имаме. Как изглежда днес?

Литература, история и архитектура като завещание – по какъв начин живеят през днешния ден, по какъв начин ги виждаме, по какъв начин ги съживяваме, по какъв начин ги пазим и какво прибавяме към тях за поколенията. Темите ще бъдат във фокуса на събитието, с което Фондация " Конрад Аденауер “ в България и МД “Елиас Канети “ канят русенци на един колкото остарял, толкова  и постоянно настоящ диалог.

Това ще бъде свободна полемика върху заложени от лектори тематики, в които хора с ползи в сферите ще могат  да вземат присъединяване. Срещата ще открие ръководителят на офиса на фондация " Конрад Аденауер “ в България Норберт Бекман-Диркес. Веднага по-късно проф. Пенка Ангелова, ръководител на МД “Елиас Канети “,  ще приказва за литературното завещание на Нобеловия лауреат и неговото значение за Европа. Както и за посланията в творчеството на Елиас Канети, неподвластни на времето и годни за обществени, политически и житейски обстановки през днешния ден.

Да даде днешната картина на германо-българските връзки и културния продан в Русе идва политическият специалист Андреас декор Белов. " Архитектурното завещание на Русе -прозорец към Европа “ е последната тематика в полемиката с акцент върху противоречивата и транскултурна стойност в опазването на паметниците. Тук е мястото за присъединяване на русенски архитекти като експерти, които освен познават, само че живеят и работят в деликатното обграждане на старите здания. И да кръстосат отзиви със столичен проектант.

Срещата в Дом Канети на бул. " Славянски “ 12  е в петък, 14-ти април, с начален час 11.00.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР