Лекар невролог отказал да участва в изготвянето на комплексна

...
</TD
> Лекар невролог отказал да участва в изготвянето на комплексна
Коментари Харесай

Невролог отказал експертиза по делото за нефилима

Лекар невролог отказал да взе участие в правенето на сложна съдебно-медицинска експертиза по дело в пловдивския областен съд заради огромна ангажираност. Въпросната експертиза от петима движимости лица трябваше да бъде показана по делото срещу подсъдимата Мария Димитрова-Карахристева, която блъсна с автомобила си млада жена с обяснението, че била " нефилим " и " дяволско изчадие ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

48-годишната Карахристева е упрекната в съзнателно причиняване на междинна телесна щета на 31-годишната Петя Аргирова, довела до разстройство на здравето й. Инцидентът стана на 30 юни 2021 година на бул. " Пещерско шосе “ в Пловдив.

В експертната комисия влизат психолог и психиатър от Центъра за психологично здраве в Пловдив, а от УМБАЛ " Свети Георги " - невролог, рентгенолог и психиатър. Съдът ще постави старания да попълни състава на комисията, с цел да се изготви експертизата в периода, избран от Наказателно-процесуален кодекс.

При неспособност да се обезпечи експерт от УМБАЛ " Свети Георги ", ще се търси такова от други лечебни заведения в страната. Следващото съвещание е планувано за 8 юни, като е избрана и аварийна дата 10 юли, с цел да се се даде задоволително време на движимостите лица да изготвят комплексната експертиза.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР