КНСБ и КТ Подкрепа настояват за увеличение с 20% на

...
</TD
>КНСБ и КТ Подкрепа настояват за увеличение с 20% на
Коментари Харесай

Поискаха увеличение на заплатите на работещите в общинските предприятия в Пловдив

КНСБ и КТ " Подкрепа " упорстват за нарастване с 20% на заплатите на работещите в общинските предприятия в Пловдив от 1 януари 2023 година, оповестиха за Plovdiv24.bg от синдикатите. 

По взаимна самодейност на профсъюзите се организира среща сред регионалния координатор на КНСБ адв. Боян Бойкински, ръководителите на синдикалните организации на общинските предприятия на КНСБ и представители на КТ " Подкрепа ", Пловдив, и заместник-кмета с сектор " Финанси и икономически действия ".

Тема на диалозите беше нарастването на приходите на работещите в общинските предприятия на територията на Община Пловдив, поради галопиращата инфлация в страната и компликациите при кадровото им поръчителство поради неатрактивното възнаграждение.

От страна на синдикатите беше предявено искане за увеличение на възнагражденията на личния състав с 20%, считано от 01.01.2023 година, както и за смяна на горната граница на ДМС на тримесечие на 600 лева в границите на икономиите на общинските структури.

От страна на Община Пловдив е стихотворец ангажимент за провеждането на спомагателни срещи за разискване на общинския бюджет за 2023 година и дейна работа по настояванията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР