Книгата Истории от ръчния багаж“ на известния български журналист и

...
</TD
>Книгата Истории от ръчния багаж“ на известния български журналист и
Коментари Харесай

Благоевград ще бъде домакин на представянето на книгата на журналиста Георги Милков – Истории от ръчния багаж

Книгата " Истории от ръчния багаж “ на известния български публицист и анализатор Георги Милков ще бъде показана в Благоевград персонално от създателя този петък, 16 януари, от 12:00 ч. в залата на районна библиотека " Димитър Талев ".

Георги Милков идва по покана на евродепутата и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ за област Благоевград Андрей Новаков. В срещата с читателите журналистът с близо 30 години опит във вестник " 24 часа “ ще опише за едни от най-интересните срещи и събития, въодушевили го да събере историите в неговата книга.

Както подсказва заглавието, в " Истории от ръчния багаж “ Георги Милков показва по безподобен метод събития и гледни точки, свързани с десетките му пътувания и задачи. Като публицист той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е боен сътрудник в Афганистан и Ирак, отразявал е и още редица районни спорове в Близкия изток и Африка. В книгата му могат да бъдат прочетени и истории от работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

Входът в свободен, а уредниците на срещата са планували гратис издание от книгата с подпис от създателя като подарък за първите 100 посетители на представянето. Книги ще могат да бъдат закупени и на място.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 година във Видин. Завършва СУ " Св. Климент Охридски “. През 1994 година още като студент във Факултета по публицистика и всеобщи връзки стартира работа във вестник " 24 часа “. Първото му пътешестване до Близкия изток е още през 1995 година – първо в Израел, а по-късно в Ирак. През 2000 година отпътува като специфичен делегат в Либия поради случая с българските медицински сестри, упрекнати за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по проблема до самия му край през 2007 година Междувременно е боен сътрудник в Афганистан по време на офанзивата против талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като разпален странник. Пътува по света единствено с ръчен багаж.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР