Кметовете на общините Сандански и Гоце Делчев, а именно Атанас

...
</TD
>Кметовете на общините Сандански и Гоце Делчев, а именно Атанас
Коментари Харесай

Кметовете на Сандански и Гоце Делчев с призив да се спрат атаките срещу ЮЗУ

Кметовете на общините Сандански и Гоце Делчев, а точно Атанас Стоянов и Владимир Москов приканиха да се постави завършек на офанзивите против Югозападния университет " Неофит Рилски “. те обявиха, че благоевградското висше образователно заведение е извънредно значимо за района и страната, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Присъствието на всички ни тук е показателно и е в посока – поддръжка за ЮЗУ. Университетът е извънредно нужен и е от огромно значение за нашия район. Много от нашите чиновници в администрацията, в учебните заведения и детските градини, в обществените институции са негови ученици. Затова през днешния ден сме тук, с цел да потвърдим нашата чисто човешка, морална поддръжка “, сподели кметът на Сандански Атанас Стоянов. 

По думите му най-вероятно зад атаките стоят и стопански ползи, защото всичко се случва в навечерието на кандидат-студентската кампания. Стоянов изрази вяра, че дълбоките корени и традициите, както и въведените нововъведения в ЮЗУ през годините, ще спомогнат да се постави завършек на офанзивите. 

" Университетът е необходим на Благоевград, на Пиринска Македония, на цяла България. В него се образоват хиляди студенти от страната и прилежащи страни. Чрез ЮЗУ се развива целия район. Без него Благоевградска област ще осиротее “, прибави Стоянов. 

От своя страна кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов уточни, че е някогашен ученик на университета, бил е част и от младежката му организация преди 1989 година. 

" Искам да кажа това, че нямаме потребност да си сътворяваме излинши проблеми. ЮЗУ е емблема за България, на Югозападна България, на Македония и Гърция. Това го споделят и студентите. Никой приключил ЮЗУ не е споделил неприятна дума за това, което е получил като обучение и реализация по-късно. Това е оценка за работата на управлението и преподавателите. Тук сме с цел да кажем, че би трябвало да се спре това, което се прави. Безсмислено е да се очерня един университет, постигнал толкоз доста “, разяснява Москов и добави, че благоевградският университет е основан с доста плам и обич като задачата е да служи на Благоевград, района и страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР